Cum a irosit Lisa Marie Presley banii lui Elvis?

Odată, dormea liniștită știind că verzișorii din moștenirea de un miliard de dolari de la Rege lucrează pentru ea. Acum, a ajuns la mila rudelor, dormind pe canapeaua fiicei sale celei mari, Riley Keough.

A fost nevoie de un divorț urât de cel de-al patrulea soț al ei, muzicianul Michael Lockwood, ca noi să aflăm că Lisa Marie Presley (49) se zbate în datorii, n-a muncit o zi din viața ei, a fost devalizată de scientologi, a primit sfaturi financare proaste și a risipit moștenirea de la tatăl ei pe lux și droguri.

Fiica lui Elvis susține că este falită

E de înțeles. Ce faci, până la urmă, când ai un purcoi de bani? Îi cheltuiești, logic! Iar cel mai mare talent al Lisei se pare că tocmai acesta a fost, căci viața prințesei rock’n’roll a însemnat mașini de lux, avioane personale, vacanțe exotice, reședințe de milioane, restaurante exclusiviste, haine de designer ș.a.m.d. Highlife, pe scurt.

După aproape o jumătate de veac de trai pe picior mare, unicul copil al lui Elvis pretinde – în actele înaintate la tribunal pentru divorțul de Lockwood, că a ajuns la fundul sacului.

Tradus, asta înseamnă că Lisa nu și-a mai cumpărat de mult o țoală sau o pereche de pantofi, se deplasează în oraș cu o Vespa de 3.500 de dolari și n-a mai călătorit pe undeva de mai mult de un an.

Divorțul de Michael Lockwood a scos la iveală detalii supărătoare

Bine, probabil că mare parte dintre banii moșteniți de la Elvis au fost trași pe nas. La figurat, evident, dar înțelegeți ce vrem să spunem: s-au dus pe droguri, o dependență care a subjugat-o în așa hal pe moștenitoarea noastră, încât aceasta a acceptat să vândă, în 2005, 85 % din drepturile deținute în cadrul fondului Elvis Presley Enterprises.

Cu toate acestea, vedeta primește în fiecare lună o alocație de 4.300 de dolari, ca urmare a profitului pe care îl aduce numele tatălui său în tot ceea ce înseamnă atracții turistice. Alocație care se adaugă celor 100.000 de dolari proveniți din moștenirea de la Elvis și care se duce, conform spuselor cântăreței, pe asigurarea de sănătatea a ei, a fostului ei soț și a gemenelor lor de opt ani, Harper și Finley.

Vremuri mai bune. Elvis alături de soția sa, Priscilla, și unica lui fiică, Lisa Marie

Nici la capitolul situație locativă nu stă prea bine fosta nevastă a lui Michael Jackson, Lisa mărturisind că, după ce s-a despărțit de Lockwood vara trecută, a locuit pe la mama Priscilla, fiica cea mare Riley sau diferiți prieteni.

Cum s-a ajuns în situația asta? Lisa Marie îl învinovățește pe cel de-al patrulea ei soț, Michael Lockwood, cu care s-a căsătorit în 2006 și căruia i s-a dedicat cu trup, suflet și cont bancar. Zece ani mai târziu, fiica lui Elvis pretinde că cel cu care se află acum în divorț i-a mâncat un milion de dolari din moștenire, a devalizat carduri de credit și, pe deasupra, este și un pericol pentru fetele lor, după ce Lisa a descoperit fotografii nepotrivite cu copii în calculatorul acestuia.

Gemenele Harper și Finley locuiesc acum cu bunica lor

O mare parte din verzișorii proveniți via Elvis au fost păpați și de Biserica Scientologică, care le cere adepților ei să plătească sume frumușele pentru a avansa pe scara spirituală. Cu cât ești mai bogat, cu atât ești mai aproape de Dumnezeu, cu alte cuvinte. „Mi-au furat sufletul, banii, totul“, spune chiar și Lisa.

Vina pentru dezastrul financiar în care se află acum este și a ei, dacă ar fi să dăm crezare vorbelor unei surse citate de revista Globe: „N-a fost nevoită să lucreze nici măcar o zi în viața ei și este și incredibil de naivă când vine vorba despre vânători de avere, fie că vorbim de șarlatani religioși sau de iubiți sau soți. N-a fost niciodată vreo tipă foarte inteligentă și a renunțat la școală în clasa a XI-a. Prietenii ei spun că o copilărie privilegiată ca a ei a făcut-o incapabilă să poată să-și poarte, astăzi, de grijă. Nu este de mirare că s-a înglodat în datorii“.

foto: guliver/rex featuresINAPOI LA PRIMA PAGINA