Cum amenința Harvey Weinstein carierele actrițelor, dacă nu purtau rochiile soției sale pe covorul roșu

În fiecare zi, apar noi amănunte de necrezut în scandalul care a zguduit Hollywoodul și în mijlocul căruia stă producătorul de filme Harvey Weinstein. Și în fiecare zi, apar noi nume de actrițe cunoscute care îl acuză pe mogulul filmelor că le-ar fi hărțuit sau le-ar fi făcut propuneri indecente în trecut. Povestea are mai multe ramificații și ajunge, cumva, să lovească chiar și în soția acestuia, designerul casei Marchesa, Georgina Chapman.

Mai nou, Harvey Weinstein a fost acuzat că a amenințat să saboteze carierele unor actrițe de primă mână, dacă acestea nu acceptă să poarte rochiile create de soția lui la evenimentele de red carpet.

Știm, desigur, că în seara Oscarurilor sau a Globurilor de Aur, designerii se bat să îmbrace cât mai multe vedete, în ceea ce rezultă a fi cea mai mare promovare a creațiilor lor.

Felicity Huffman la Golden Globes din 2006

Ei bine, un specialist în PR din Los Angeles a declarat pentru Hollywood Reporter că Weinstein a  amenințat că nu va mai sponsoriza filmul Trasnamerica, în care juca Felicity Huffman, dacă aceasta nu poartă o rochie Marchesa la Globurile de Aur din 2006, atunci când aceasta a fost nominalizată atât pentru rolul din Neveste Disperate, cât și pentru cel din filmul pomenit mai sus.

Sienna Miller la Globurile de Aur din 2007

La fel s-a întâmplat și în cazul actriței Sienna Miller, care s-a conformat și a purtat și ea Marchesa la Globurile de Aur din 2007, mai ales că aceasta juca într-un film produs de Weinstein: Factory Girl.

Renee Zellweger la premiera filmului „Bridget Jones: The Edge Of Reason” din 2004

La fel s-a întâmplat și în cazul lui Renee Zellweger, care a ales o rochie Marchesa chiar în anul în care acest brand era fondat, 2004, la premiera londoneză a filmului Bridget Jones: The Edge Of Reason. Un film produs, evident, de Harvey Weinstein. Și chiar producătorul a recunoscut mai târziu, într-un interviu, că el a fost cel care a convins-o pe actriță să poarte atunci rochiile soției lui.

Sandra Bullock la Premiile Oscar din 2010

De la înființarea casei de modă și până azi, printre actrițele care au apărut în filmele lui Weinstein și au purtat rochii Marchesa pe covorul roșu se numără Sandra Bullock, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Jennifer Lawrence, Halle Berry și Cate Blanchett. Numai nume mari și de Oscar, așadar.

Foto: Getty ImagesINAPOI LA PRIMA PAGINA