Cum arăta în tinerețe actrița Ileana Stana-Ionescu. Acum are 81 de ani și încă mai urcă pe scenă!

Este una dintre cele mai longegive și frumoase actrițe românce și încă mai actrivează, deși are 81 de ani. Cu o energie nemaivăzută, se pare că viața actiței Ileana Stana-Ionescu nu a fost niciodată plictisitoare. Apare ba în seriale de televiziune, ba pe scena de la Teatrul Național din București, fără ca pasiunea sa de-o viață – actoria, să o obosească.

Anul trecut, ea și soțul său Andrei Ionescu își reînnoiau jurăminetele într-un cadru festiv, la una dintre primăriile din București. Au împlinit 60 de ani de căsătorie și peste 80 de ani de viață, doi oameni cu aceeași pasiune pentru actorie și care nu se văd renunțând la scenă. Cu toate acestea, există o oarecare urmă de melancolie în sufletul celor doi, căci anii care au trecut le-au răpit prietenii și colegii cu care au împărțit marile scene ale teatrului românesc. Actrița a fost întotdeauna o prezență pe care nu puteai să o ignori, o femeie cuceritoare cu un talent nativ și cu o expresivitate rar întâlnită. Cum arăta în anii tinereții femeia devenită una dintre legendele cinematografiei românești!

În stagiunea curentă joacă la Teatrul Național București în piesele: „Idolul și Ion Anapoda”, „Micul Infern” și „Terorism”

Foto: CinemagiaINAPOI LA PRIMA PAGINA