Cum arată la 92 de ani celebra Angela Lansbury? Actrița are o carieră activă în prezent!

S-a născut în octombrie 1925, și și-a dedicat viața cinematografiei. Azi, la cei 92 de ani este una dintre cele mai longevive și de succes prezențe de pe micile și marele ecrane, cu o carieră activă și mai efervescentă ca oricând. Dar cum arată, în prezent, Angela Lansbury, cea care era cunoscută în `45 – `50 drept un sex simbol al vremurilor?

Angela Lansbury în ”The Picture of Dorian Gray”

Și-a început cariera cu peliculele ”Gaslight (1944)” și ”The Picture of Dorian Gray (1945)”, pentru care a câștigat două nominalizări la Oscar și un Glob de Aur. E drept, destinul ei a fost scris de dinainte să se nască, mama sa fiind o actriță cunoscută, care a sprijinit-o să studieze tainele cinematografiei, în ciuda faptului că partenerul de viață, tatăl Angelei, activa într-un domeniu mult mai pretențios și serios, politica. ”Actorii nu devin, se nasc”, a declarat actrița. Cel mai de succes rol al său a fost cel al Jessicăi Fletcher, din seria televizat ”Murder, She Wrote”, din anul 1980.

Angela Lansbury a fost sex-simbol al anilor 40-50

Au urmat roluri de succes la teatru, în televiziune și pe micile ecrane, în palmaresul său existând o statuetă Oscar, cinci Globuri de Aur, un trofeu BAFTA, un SAG Awards și un trofeu People`s Choice Awards, dar și multe alte câștiguri însemnate. Iar Angela Lansbury nu s-a oprit după toate acestea! Actrița de 92 de ani este activă și-n prezent, cele mai recente roluri ale sale fiind din pelicula ”Mary Poppins Returns” și ”The Adventures of Buddy Thunder”, care se află în post-producție, respective pre-producție. Actrița nu s-a dat în lături nici de la seriale, atât de plăcute publicului larg, apărând, cel mai recent, în mini-seria TV ”Little Women”, în rolul lui ”Aunt March”. Cât despre momentul ”retragerii”, Angela spune că se va întâmpla odată cu moartea sa: ”Atâta vreme cât pot pune un picior în fața celuilalt, o să fac filme!”

A fost căsătorită de două ori

Cât despre viața ei personal, Angela a trecut prin două mariaje, primul încheindu-se în 1946, imediat după debutul de succes în cinematografie, în timp ce al doilea s-a finalizat în 2003, după 54 de ani de conviețuire. Actrița este mamă a doi copii, Anthony Peter Shaw și Deidre Ann Shaw, rezultați din mariajul cu Peter Shaw, cel de-al doilea soț. Doar primul născut, Anthony, a dorit să le calce pe urme părinților lui, însă nu a câștigat nicicând faima pe care o au Angela Lansbury și Peter Shaw.

Are doi copii

Ajungând în prezent, Angela arată nemaipomenit, în ciuda vârstei îndelungată. Participă destul de des la evenimente oficiale, cel mai recent datând din mai 2018, când a luat parte la o conferință de presă despre pelicula ”Little Woman”, în care o joacă pe ”Aunt March”. Iată mai multe fotografii din prezent!

Angela Lansbury și colegele de platou, Maya Hawke și Kathryn Newton
Angela, la 92 de ani
Angela Lansbury, prezent


INAPOI LA PRIMA PAGINA