Cum mai arată Alyssa Milano, actrița din ”Farmece”? A recunoscut că a fost într-un centru psihiatric

Au trecut douăzeci de ani de când apărea pentru prima dată în rolul lui Phoebe Halliwell, în serialul de succes ”Charmed” (1998 – 2006). În prezent, Alyssa are 45 de ani, a ajuns la al doilea mariaj, din care au rezultat doi copii sănătoși. Totuși, actrița recunoaște că nu i-a fost ușor să se adapteze la viața de mămică și că după nașterea celui de-al doilea copil a căzut într-o depresie severă.

Alyssa Milano, pe vremea când juca în ”Farmece”

Alyssa Milano a scris, recent, un articol pentru publicația ”Time”, în care a vorbit despre perioada neagră de după nașterea celui de-al doilea copil. Aceasta a mărturisit că s-a confruntat cu o depresie severă, care a adus-o într-un punct în care a cerut să fie internată într-un centru psihiatric pentru a învăța să facă față situației. ”Anxietatea generalizată (n.r. tulburare cronică)  a fost declanșată de depresia postnatală. Iar toată istoria mea cu afecțiunile psihice au început cu maternitatea”, a recunoscut ea.

Așa arată actrița la 45 de ani. Neschimbată!

Actrița de 45 de ani a dezvăluit în acest articol și că-n 2011 a suferit un avort spontan, fix înainte de a-l avea pe Milo, fiul ei de trei ani. ”Avortul suferit a fost devastator, dar sarcina ce l-a urmat a fost frumoasă. Nu am avut grețuri, am făcut yoga pentru femei însărcinate de cinci ori pe săptămână, mă plimbam 3 kilometri pe zi și dormeam mult după-amiaza. După această imagine idilică asupra maternității, mi-am făcut un plan strict de naștere: fără inducere a travaliului, fără medicamente de ameliorare a durerii, fără cezariană. Eram determinată să nu mă abat de la planul meu. Dar complicațiile au apărut și am fost nevoită să fac cezariană, ceea ce a dus la probleme cu lactația”, își amintește actrița.

Alyssa spune că așa au început să apară problemele pe fond psihic. ”Prima noapte, de după ce m-am întors din spital, am avut primul meu atac de panică. Simțeam că mi-am dezamăgit copilul. Simțeam că eșuez ca mamă, din moment ce n-am putut să nasc natural ori să-l hrănesc de la sân. Inima mea a luat-o la trap. Stomacul mi s-a strâns. Simțeam că mor.”, povestește Alyssa Milano un episod în care anxietatea s-a manifestat.

Alyssa vorbește deschis despre depresie și anxietate

De un altul de care își amintește, s-a petrecut pe când Milo (n.r. mezinul ei) a fost bolnav, iar ea prinsă cu filmările. ”Când am început să filmăm, anxietatea mea s-a agravat. Am început să dezvolt frici iraționale și obsesive. Ca-n cazul altor mămici care lucrează, m-am simțit mâncată de vină că mi-am lăsat fiul pentru atâtea ore, și, ca toți ceilalți oameni care suferă de anxietăți, nu am fost luată în serios. În fiecare zi, conduceam spre muncă și nu mă puteam gândi decât în câte feluri poate muri Milo în mâinile celor cărora i-l lăsasem în grijă. În fiecare noapte, după 16 ore muncite, după ce-mi țineam copilul în brațe și-l adormeam, anxietatea mea culmina cu un atac de panică”, relatează actrița.

Alyssa și cei doi copii ai ei

Din fericire, starul din ”Farmece” și-a dat seama că situația nu mai putea continua la nesfârșit așa și a cerut ajutor specializat. ”Într-o dimineață, m-am dus la urgențe și am cerut ajutorul unui psiholog. Am simțit că nu am nicio altă cale: am cerut să fiu internată și am stat într-o clinică psihiatrică timp de trei zile. La sfârșit, am simțit că durerea mea e percepută de ceilalți. (…) În călătoria mea am întâlnit doi îngeri: psihiatrul meu și terapeutul meu. Ei m-au convins să-mi înfrunt boala, să cer ajutor și să am puterea să mă vindec. (…) Dacă mă vedeți pe stradă, vă rog să veniți la mine și să-mi spuneți că nu sunt singură”, își încheie mărturisirea actrița de 45 de ani.INAPOI LA PRIMA PAGINA