De colecție. Stela Popescu și doamnele scenei de altădată, reunite de revista OK!

În urmă cu șase ani, Stela Popescu, artista decedată, ieri, la vârsta de 81 de ani, accepta invitația revistei OK! de a face parte dintr-un material special, dedicat divelor de altădată.

Am reușit să le strângem atunci, pentru o ședință foto inedită, pe câteva dintre cele mai frumoase doamne din viaţa publică a anilor ’70-’80. Stela Popescu, Corina Chiriac, Cezara Dafinescu și Cristiana Bota au făcut dovada farmecului lor în acest material de colecție, pe care îți propunem să-l rememorezi, pentru a ne aduce aminte de Stela așa cum a fost ea mereu. Veselă și veșnic tânără.

Redăm materialul cu Stela Popescu așa cum a apărut atunci, pe când artista avea 76 de ani.

Stela Popescu, Cristiana Bota, Corina Chiriac, Cezara Dafinescu

OK! Aţi fost şi încă sunteţi o femeie frumoasă. V-a fost de ajutor înfăţişarea?

Stela Popescu Cariera mea a fost punctată de foarte multe apariţii care n-aveau nimic în co­mun cu frumuseţea. În piesa „Preşul“, eu jucam o servitoare urâtă, bătrână şi-n papuci. Dar toc­mai asta era excepţional: că apăream eu, mereu pusă la punct, interpretând un personaj complet decăzut. Sigur că m-au ajutat şi calităţile fizice. Dar eu m-am mirat că am fost considerată o fe­meie frumoasă. Nu m-am văzut niciodată aşa.

Vă contrazic. Aveaţi şi un corp de invidiat.

Am avut de toate! (râde) Dar nu-mi plăcea, că aveam sânii mari şi voiam să fiu ca o scândurică. N-am reuşit niciodată să fiu foarte slabă.

Aţi recurge la botox sau la alte procedee de întinerire?

Eu cred că o femeie trebuie să facă tot ce-şi doreşte pentru a se simţi bine. Dacă vrea sânii mai mari, foarte bine, s-o facă! Dar cu măsură. Eu, de exemplu, mi-aş dori teribil să-mi corectez puţin ochii.

Stela, în tinerețe

Pe vremuri frângeaţi inimi?

A, sigur! (râde) Am fost o femeie pasională, dar am avut şi echilibru mental. Gesturile necu­getate pot să strice foarte tare. Şi era şi destul de periculos. Pe vremea mea, dacă o actriţă avea o relaţie cu un redactor din televiziune, unul din­tre ei trebuia să dispară. Ori redactorul era dat afară, ori actriţa nu mai apărea la televizor.

Aţi trăit o poveste de dragoste celebră alături de Mihai Maximilian.

Da, dar el era scriitor liber, iar eu am avut succes cu 15 ani înainte de a-l cunoaşte.

Trăiţi fără dânsul de aproape 13 ani. Cum aţi rezistat singurătăţii?

Foarte greu. Dar dacă ai norocul să te do­rească publicul, nu mai ai nicio problemă. Şi eu am prieteni mulţi, am profesia, am o fată foarte bună, Doina, şi-o nepoată care îmi dă satisfacţii mari, Stanca.

Se ştiu foarte puţine despre ele.

Sunt foarte discrete. Rar folosesc numele meu, dacă sunt la ananghie, şi în general nu spun că sunt fata sau nepoata Stelei Popescu.

Vezi mai jos galeria foto specială!

Foto: alex ranta, arhiva personală; hair: victor romaşcu; make-up: ramona ursan; mulţumiri Madam Pogany, Str. Banul Antonache, 40INAPOI LA PRIMA PAGINA