Destine la indigo. De ce a copiat Chester Bennington moartea lui Chris Cornell?

În mai, Chester Bennington îi emoționa pe toți cei prezenți la înmormântarea solistului trupei Soundgarden, Chris Cornell, atunci când a interpretat melodia Aleluia, în memoria prietenului său care s-a sinucis.

Cine s-ar fi gândit în acele momente că solistul trupei Linkin Park, aflat atunci pe scenă, îi va copia moartea lui Cornell, și asta chiar pe 20 iulie, în ziua în care acesta ar fi împlinit 53 de ani?

„I-am visat pe cei de la Beatles aseară. M-am trezit cu Rocky Raccoon cântându-mi în cap și cu o privire îngrijorată pe chipul soției mele. Mi-a spus că prietenul meu a murit. Amintirile cu tine mi-au invadat mintea și am plâns. Încă plâng, cu tristețe, dar și cu recunoștință pentru că am împărtășit atât de multe momente frumoase cu tine și cu familia ta. M-ai inspirat în moduri pe care nu le vei ști vreodată. Talentul tău era pur și de neegalat. Vocea ta era bucurie și durere, furie și iertare, iubire și suferință. [..] Nu îmi imaginez o lume fără tine în ea”, scria Bennington în scrisoarea deschisă făcută publică după aflarea veștii că a murit Chris Cornell.

Pe 18 mai, Cornell a fost găsit în camera sa de hotel, zăcând inconștient după ce s-a sugrumat cu o bandă folosită la sala de fitness. Cauza morții: sinucidere prin spânzurare.

Chris și Chester în concert

Ieri, la două luni distanță, prietenul lui, Chester Bennington își punea capăt zilelor în vila lui din Palos Verdes Estates, Los Angeles, la doar 41 de ani și lăsând în urmă o soție, pe Talinda Ann Bentley, și nu mai puțin de șase copii.

Cauza morții: sinucidere prin spânzurare. O coincidență macabră, nu-i așa?

N-au contat, pentru Chester, nici copiii, nici oamenii care îl iubesc, nici numeroșii lui fani fideli, nici succesul sau faptul că albumul  trupei Linkin Park din 2000, Hybrid Theory, a rămas cel mai bine vândut album de debut din secolul 21. In the end it doesn’t even matter, vorba cântecului.

Ca și prietenul Cornell, Chester era prizonierul stărilor depresive, ale gândurile de sinucidere și dependențelor de tot felul. Rockerul se afunda, pe zi ce trece, într-o gaură neagră, deși la suprafață nimeni nu i-ar fi ghicit frământările interioare.

Solistul Linkin park avea doar 41 de ani

Să fi fost moartea rockerului de la Soundgarden acel trigger care a declanșat această nouă tragedie?

Bennington a fost un prieten foarte apropiat al lui Chris Cornell, iar cei doi au mers chiar și în turneu împreună, în 2008. Mai mult, solistul Linkin Park era și nașul unuia dintre cei trei copii ai lui Cornell, Christopher.

Alături de a doua lui soție, Talinda, și trei dintre copiii lui

Probabil că dependența de droguri și alcool a venit și pe fondul unei copilării nefericite, în care Chester a fost, mult timp, victima abuzurile sexuale din partea unui prieten de familie de sex masculin. Depresia, frica și paranoia care se ghicesc în versurile cântecelor scrise de Chester au ca punct de plecare aceste eveniment tragic din trecutul lui.

La doar 13 ani,  Chester a început să facă abuz de droguri și alcool: „Eram mult mai sigur pe mine când eram high.”

O dependență care avea să-i marcheze întreaga viață, cu episoade scurte de abstinență și promisiuni de a-și face ordine în viață. Depresia nu l-a părăsit, însă, niciodată, iar când omul pe care l-a admirat o viață întreagă a părăsit această lume, probabil că în mintea lui se creionase deja scenariul macabru. O să-l urmeze și el, de ziua acestuia.INAPOI LA PRIMA PAGINA