Diana Bart & Maira Sofia: „Revelionul în Budapesta nu este prima ei vacanță cu mașina!“

Am stat de vorbă cu vedeta Prima TV despre cum arată primele ei sărbători în calitate de mamă. Iar adorabila ei fetiță de doar șapte luni, Maira, pur și simplu ne-a topit.

Diana, pe cine avem noi aici, la primul ei Crăciun?

Ea este Maira Sofia și, pe 20 decembrie, face șapte luni. Este minunată. Mă gândesc, câteodată, că atunci când ea o să crească, o să-mi pară rău că se termină perioada asta. De când am adus-o acasă ziceam că îmi place că este micuță și pot face ce vreau cu ea. Dar sunt convinsă că ne așteaptă și alte etape, din ce în ce mai frumoase.

Crezi că la vârsta asta fragedă va înțelege ceva din Sărbători?

Să știi că da, pentru că zilele trecute am făcut bradul și am ținut-o intenționat la fiecare glob pe care l-am agățat și când am aprins luminițele. Râdea încontinuu și văzând și bucuria mea, a tatălui ei și a cățelușului nostru, care stă numai pe lângă brad, sunt convinsă că și ea se bucură la rândul ei, în măsura în care percepe asta. Este, oricum, bucuroasă când vede lumini, când vede oameni.

Îi veți pregăti și cadouri?

Da. Am și un album cu fotografii ale ei, cu momente de când s-a născut și până acum, în care o să adaug poze cu amintiri. Vreau să aibă aceste amintiri, pentru că eu și acum mă uit cu drag la puținele poze pe care le aveam de la ai mei, de când eram mică. Vreau să imortalizez toate momentele din viața ei în acel album și să-l aibă mai departe.

Revelionul o să vă țină acasă?

Inițial așa voiam, dar ne-am hotărât pe ultima sută de metri să plecăm la Budapesta cu mașina. Dar nu este prima ei vacanță cu mașina. Am fost la mare de două ori cu ea, și-n plus, și la Viscri și Sighișoara. Doarme în mașină, este extrem de cuminte și stă și singură în scaunul de bebeluș, pe bancheta din spate. Am obișnuit-o de mică, tocmai ca să nu avem probleme.

Și pentru că ești implicată în fenomenul ăsta de parenting, chiar sunt curioasă dacă știi metode inedite de liniștire a bebelușului.

Dacă vorbesc cu ea și o iau în brațe și o mângâi, parcă mă înțelege și se liniștește. Sau o altă metodă este să audă apa curgând. Dau drumul la robinet, aude apa și se liniștește. În plus, mi-am descărcat o aplicație pe telefon cu zgomote ale naturii, ciripit de păsări, susur de apă și toate chestiile astea funcționează foarte bine. În schimb, dacă mă enervez atunci când plânge, îi transmit energia mea negativă. Dacă mă calmez și mă echilibrez, și plânsul ei e mai domol.

Care este diferența ideală între frați? Sau mai bine zis, când te gândești să-i dăruiești Mairei un tovarăș de joacă?

Eu cred că diferența ar trebui să fie de doi ani, atâția sunt și între mine și fratele meu și între soțul meu și cumnata mea. Deja, la doi ani, ea va putea înțelege mai bine venirea frățiorului pe lume. Oricum, eu nu pot să rămân însărcinată mai repede de un an și jumătate de la nașterea ei, pentru că am născut prin cezariană, deși am stat în travaliu timp de 13 ore. M-au operat de urgență pentru că și-a înfășurat cordonul în jurul gâtului. Și nici nu aș vrea să risc, pentru că nu mai am nici vârsta la care să-mi permit asta. Merg pe 37 de ani.

Felicitări, nu-ți arăți deloc vârsta!

Mulțumesc. Mă ajută și gena, dar am și grijă de mine, duc o viață echilibrată. Mă setez foarte bine mental și am grijă și de alimentație, sunt cumpătată. Am fost crescută în spiritul ăsta de mică.

Foto: Sorin Stana, make-up: cristian bucă, laura perian; hair-style: elena oprea, mariana rotaru/gett’s artistic team; stilist: madena; vestimentaţie: cristallini, Cloche, m. marquise, rhea costa, aldo, miusette, Nissa, Pandora, Next; locaţie: mulţumim hala cu flori, str. popa nan, nr. 82, bucureştiINAPOI LA PRIMA PAGINA