Drama lui Hugh Jackman. Abonat pe viaţă la bisturiu!

O tinereţe scăldată îndelung în soarele australian îl costă scump pe îndrăgitul actor. Diagnosticul de cancer de piele l-a adus, pentru a cincea oară deja, pe masa de operaţie.

Mandatory Credit: Photo by Eric Charbonneau/REX/Shutterstock (4301688bu) Hugh Jackman Twentieth Century Fox Global Premiere of 'X-Men: Days of Future Past' New York America.

 Despre starul din seria cu supereroi X-Men rar ne-a fost dat să auzim ceva negativ ori controversat, re­uşind să-şi cultive o imagine destul de curată, total neinteresantă pentru fanii de senzaţional. Şi totuşi, Jackman a ajuns acum în centrul aten­ţiei, dar dintr-un motiv îngrijorător: cancerul de piele de care suferă recidivează frecvent. Pe 8 februarie, acesta a împărtăşit cu fanii o foto­grafie prin care-a anunţat că s-a operat pentru a cincea oară, extirpând o nouă tumoare de pe nas. Australianul de 47 de ani a „profitat“ de intervenţia chirurgicală suferită şi de poza do­veditoare pentru a ruga fanii să aibă grijă de ei: „Ăsta e un exemplu despre ce se poate întâmpla când nu foloseşti cremă pentru protecţie solară. Celule bazale. Cea mai uşoară formă de cancer de piele. VĂ ROG, PROTEJAŢI-VĂ PIELEA şi mergeţi la controale în mod regulat“, a fost mesa­jul lui, afectat, însă, de diagnosticul său ireversi­bil. În acest sens, a şi lansat o linie de cosmetice de protecţie solară, Pure Sun Defense.

hugh twitter jackman_8feb
Jackman le transmite fanilor să-şi protejeze pielea şi să meargă regulat la controale medicale.

„Tot e un şoc să auzi cuvântul «cancer». Când eşti australian, e un lucru des întâlnit. N-am folosit niciodată creme de pro­tecţie, aşa c-am fost primul candidat la aşa ceva. Carcinomul de celule bazale e ceva cu care eşti nevoit să te descurci – e cancer, se extinde, trebuie să-l eli­mini mereu“, a continuat Jackman. Mai exact, acest tip de tumoră este cea mai comună formă de cancer de piele fără melanom, cel mai uşor de tratat şi cel mai puţin probabil să se răspândeas­că… teoretic! Asta ar părea o minimă consolare, însă faptul că se află la cea de-a cincea interven­ţie în doi ani şi jumătate – s-a mai operat de trei ori la nas şi o dată pe umăr – şi merge la control regulat la fiecare trei luni, e îngrijorător şi pen­tru el, şi pentru familia sa. Chiar Deborah-Lee Furness (60) a insistat mult, în toamna lui 2013, ca soţul ei să se ducă la medic după ce un make-up artist i-a observat o pată de sânge pe nas, în timpul filmărilor pentru X-Men. A doua oară, a fost vorba de un „pistrui“ canceros, iar a treia oară, s-a manifestat tot printr-o pată de sânge pe nas. „Carcinomul ăsta nu e mortal, dar creşte riscul de-a dezvolta alte tipuri în timp, iar fap­tul c-a avut deja patru tumori este îngrijorător“, susţine dermatologul Ava Shamban pentru pu­blicaţia Star, idee afirmată şi de Societatea Ame­ricană de Studiu al Cancerului. Veşti grele pen­tru Jackman… „Cu siguranţă, voi avea mult mai multe tumori, e ceva comun pentru australieni“, spune el, cu resemnare-n glas, dar şi cu un curaj inspirat de faptul că nu trece singur prin asta: el e susţinut de Deborah, cu care e însurat de 20 de ani şi cu care are doi copii adoptaţi, Oscar (15) şi Ava (10) – singurii care mai risipesc din norii sumbri ai unui viitor marcat.

Mandatory Credit: Photo by Nils Jorgensen/REX/Shutterstock (5120017bk) Hugh Jackman, Deborra-Lee Furness 'Pan' film premiere, Leicester Square, London, Britain - 20 Sep 2015 Premiere of action adventure, Peter Pan origins story centering on how Pan and the man who becomes Captain Hook start out as friends, with Hook working as a member of the crew on Blackbeard's pirate ship.
Deborah. Soţia îl susţine moral pe Hugh.

foto: guliver/rex features, twitterINAPOI LA PRIMA PAGINA