Drama neştiută a Ancăi Sigartău

Actriţa a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre cumpenele din viaţa ei.

Invitată în emisiunea „Profesioniştii”, de la TVR, moderată de Eugenia Vodă, Anca Sigartău a vorbit despre cele mai dure momente din viața ei.

“După al doilea copil am divorțat. Nimeni nu a știut că am divorțat în 1993. Lumea știe că am divorțat prin 2000. Al treilea copil l-am făcut după divorț. Bine, lucrurile sunt mai complicate. Am trecut printr-o experiență medicală traumatizantă, în care am avut un diagnostic, o boală în care ți se dă un an de zile să trăiești. Și mi s-a spus că un an de zile trăiești cu acest diagnostic. Și cu tratamentul. Pe citostatice, tumora a crescut 8 cm în 3 săptămâni. Avea o viteză… într-un fel, exploda! Soțul meu se schimbase foarte mult, intrase probabil într-un soi de panică: va rămâne singur cu doi copii. Au trecut 22 de ani de atunci și uite că trăiesc”, a povestit actriţa în emisiunea Eugeniei Vodă.

„Eram în spital și la un moment dat știu că am vrut să ies din spital, pentru că mi-am dat seama că nu mai am foarte mult timp și vreau să fiu acasă, alături de copii. Cât mai am, măcar să fiu cu ei. Am ieșit din spital pe 15 noiembrie, ziua de naștere a bunicii mele. Știam că începe Postul Crăciunului. Nu aveam nici o informație despre post, despre biserică, despre lucrurile de genul ăsta, dar știam, în interiorul meu, că vreau să încerc. Că trebuie să mă duc acasă să țin post. Pe 15 noiembrie am ieșit din spital cu niște indici foarte mari, pe 20 decembrie, când m-am întors la control, m-au întrebat: «Unde este tumora?». Nu mai era. M-a întrebat doctorul ce am făcut, ce tratament. Și i-am spus: «Eu vă spun, dar nu o să credeți». Asta s-a întâmplat. Nu mai exista tumora. Indicii coborâseră foarte mult. Nu știam că Postul poate să aibă o asemenea putere. Din momentul acela am știu că voi trăi”, a mai spus actrița pentru TVR.

„Nu puteam să înțeleg de ce mi s-au dat doi copii, dacă nu puteam să stau lângă ei. Era dincolo de orice înțelegere”, a mai povestit Anca Sigartău, completând apoi: “Mă împăcasem cu ideea. Nu voiam să afle părinții mei, nu voiam să afle nimeni. Nu voiam să se știe la teatru. Singura care știa era Luminița Gheorghiu. Nu voiam să se spună: săraca”, a subliniat Anca Sigartău.

Până la 49 de ani, actriţa a trecut prin multe cumpene. Când era elevă la Liceul de muzică, a fost descurajată de una dintre profesoare care, când a auzit că vrea să dea la Teatru, i-a spus că va avea succes pe scena Operei, dar nu și ca actriță. Avea să intre însă din prima încercare la UNATC, la clasa lui Dem Rădulescu. Apoi, a luat mai multe premii pentru rolurile interpretate.

Apoi, în tinerețe, s-a îndrăgostit de un tunisian student la Medicină, Tito Abaab, cu care a rămas gravidă și, cum un copil în afara unei căsnicii era o rușine pe vremea lui Ceaușescu, a decis să facă avort, profesorul lui Tito urmând să o ajute. La scurt timp după întreruperea de sarcină, a descoperit că e în continuare gravidă, fiindcă avusese gemeni! În ciuda recomandărilor de a face din nou avort, a păstrat copilul rămas: este Sonia, fata ei cea mare. Cu Tito, care între timp i-a devenit soţ, a mai făcut apoi doi copii, Teodor și Iosif, pe ultimul dintre ei după divorț.

Rămasă să-și crească singură copiii după despărțire, fără vreun ajutor bănesc din partea fostului soț, Anca a încercat la un moment dat să-și refacă viața, cu un american care are, la rându-i, doi copii. Nici acest mariaj n-a ținut însă, fiindcă el nu s-a putut acomoda în România și nu și-a găsit un loc de muncă, iar ei i-a fost refuzată viza de America.

 INAPOI LA PRIMA PAGINA