Drama neştiută a cântăreţei Gloria Estefan

Cântă de la 18 ani, a înregistrat aproape 30 de albume şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Un accident, însă, putea curma tot acest parcurs.

Gloria Estefan

E una dintre cele mai prolifice artiste sud-americane şi, de anul trecut, un musical inspirat din povestea ei de viaţă, „On Your Feet!“, se joacă pe scena celebrului Broadway. În linii mari, publicul cunoaşte povestea sa. Familia ei a fugit din Cuba în 1959, în Miami, oraşul în care Gloria şi-a început cariera 16 ani mai târziu, în 1975, alături de grupul Miami Sound Machine. După alţi trei ani, şi-a unit destinul de cel al clăparului trupei, Emilio Estefan, cel care avea să devină producătorul şi promotorul materialelor ei discografice.

Mai puţin ştiut este faptul că, în timp ce se afla în plină ascensiune, după boom-ul albumului „Primitive Love“, Gloria Estefan (59) a avut de surmontat cel mai mare obstacol din viaţa ei: o paralizie la ambele picioare. Practic, în 1990, în timpul unui turneu, un camion a intrat în autocarul cu care trupa ei colinda America în lung şi în lat, accident în urma căruia Gloria s-a ales cu coloana fracturată.

Au urmat luni de cumpănă pentru întreaga familie a artistei, care tocmai se mărise cu un membru, Nayib, fiul care i-a dat putere să meargă mai departe chiar şi atunci când medicii i-au spus: „Prognosticul nu e tocmai bun! Depinde de tine dacă ieşi sau nu din asta!“. Sunt vorbele neurologului care a îngrijit-o şi care-i răsună şi astăzi în urechi celei care, înarmată cu speranţă şi cu o forţă incredibilă, a reînvăţat să meargă, după ce chirurgii i-au implantat două plăcuţe de titan în coloană.

După niciun an de la teribilul accident, Gloria Estefan urca din nou pe scenă alături de soţul ei, pentru ca în 1993 să câştige premiul Grammy pentru cel mai bun album latino tropical, iar în 1995 să dea naştere unei fetiţe, Emily. Astăzi, cântăreaţa cubaneză are şase trofee Grammy şi propria stea pe bulevardul starurilor din Las Vegas, Walk of Stars. Plus, un proiect personal!

„După ce mi-am revenit după paralizie, mi-am jurat că voi face tot posibilul să găsesc un tratament pentru cei care trec prin aşa ceva. Astăzi există cinci metode clinice, medicina a progresat“, a spus ea recent la dineul Great Sports Legends din New York, unde a fost invitată de o fundaţie care are drept obiect tratarea paraliziilor. „Astfel de lucruri fie te dărâmă, fie te fac mai puternic. Pe noi, ca familie, ne-a unit şi mai mult“, mai spune ea, privindu-şi cu recunoştinţă soţul, de care o leagă 40 de ani de iubire. „N-aş mai vrea să trec prin asta, dar nici n-aş schimba nimic din ceea ce s-a întâmplat, pentru că m-a făcut să apreciez mai mult viaţa, faptul că mă pot trezi în fiecare dimineaţă, că pot să merg, să respir şi să fiu încă aici cu voi toţi.“

Gloria Estefan si sotul ei, Emilio
Supranumită „Regina muzicii latino pop“, Gloria Estefan e căsătorită din 1978 cu Emilio Estevez, cu care are doi copii: pe Nayib (36) şi pe Emily (21).


INAPOI LA PRIMA PAGINA