După Angelina Jolie, o altă actriță și-a extirpat ovarele de teama cancerului

Acum doi ani aflam că actrița Angelina Jolie a recurs la o intervenție chirugicală pentru a-și extirpa ovarele de teama cancerului ovarian, dat fiind faptul că medicii au detectat în organismului ei posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer. În prezent, o altă actriță de la Hollywood a ales să treacă printr-o astfel de procedură.

Christina Applegate și-a extirpat ovarele și trompele uterine

Christina Applegate a fost diagnosticată cu cancer mamar, în 2008, și a decis, pe atunci, că o dublă masectomie ar ajuta-o să învingă boala și să prevină reapariția ei. Acum, actrița a dat de veste că a trecut printr-o operație de extirpare a ovarelor și a trompelor uterine, din aceleași motive. ”Acum două săptămâni, mi-au fost scoase ovarele și trompele uterine. Verișoara mea a murit de cancer ovarian în 2008. Puteam să previn asta. Așa că am preluat controlul asupra vieții mele”, a declarat Christina Applegate (45) pentru Today.

Cât despre starea psihologică în urma acestei operații, actrița pare, asemenea Angelinei, să fi acceptat ce i se întâmplă și că nu va mai putea face copii niciodată. ”Este o ușurare. E încă un lucru rezolvat. Acum să sperăm că nu o să fiu lovită de un autobuz”, a descris, în stilul ei jovial, sentimentele de după această operație.

Christina Applegate și soțul ei, Martyn LeNoble

Applegate este o purtătoare a genei BRCA1, cea care reprezintă predispunerea la cancerul de sân și/sau ovar. Actrița este căsătorită cu muzicianul olandez Martyn LeNoble, cu care are o fetiță de șase ani, pe nume Sadie.

foto: arhivă OK!INAPOI LA PRIMA PAGINA