Eleganță la nivel înalt. Brigitte Macron și Melania Trump, atât de grandioase la cina de la Casa Albă!

Unul dintre cele mai importante și așteptate momente ale anului. Prima vizită de stat a soților Macron în Statele Unite ale Americii a fost un eveniment de amploare, mai ales că Melania și Donald Trump și-au dorit să-i întâmpine pe omologii lor francezi cu același fast cu care ei au fost primiți anul trecut în prima lor vizită oficială în Paris, Franța.

Au participat la numeroase activități, au plantat un stejar în fața Casei Albe și au purtat discuții importante legate de securitatea națională și problemele economice, dar au etalat și cele mai scumpe și sofisticate ținute. La acest capitol, primele-doamne au excelat. Iar la cea mai importantă cină de stat, care a avut loc aseară în incinta Casei Albe, eleganța și-a spus cuvântul de ambele tabere. Fie că vorbim de președinți sau de soțiile lor, rafinamentul, bunul-gust și luxul au fost la purtător.

Dacă Donald Trump și Emmanuel Macron au fost la 4 ace, purtând smoking și papion, primele-doamne au strălucit în auriu și argintiu. A fost seara glamour pentru care Brigitte Macron și Melania Trump s-au pregătit ca la carte. De altfel, prima-doamna a Statelor Unite ale Americii a pregătit împreună cu echipa sa acest moment de acum mai bine de o săptămână. Aranjamente florale, meniul, tacâmurile, chiar și aranjarea scaunelor și muzica, a avut grija ca totul să fie perfect pentru primirea soților Macron.

Ca niște gazde extraordinare, Melania și Donald și-au primit oaspeții într-un mod oficial. I-au așteptat pe soții Macron în fața Casei Albe, cu un covor roșu, apoi s-au sărutat și au făcut paradă în fața jurnaliștilor. Un eveniment simbolic pentru că a fost întâlnirea dintre doi mari lideri politici. Iar Brigitte și Emmanuel Macron au strălucit, el în costum negru, iar prima-doamnă într-o rochie senzațională, albă, cu inserții aurii. În aparență a fost o cină de stat, dar la cât de spectaculoși au fost invitații, s-a comparat cu un bal de la marile case regale.

A fost șansa Melaniei Trump să strălucească și asta a și făcut, la propriu. Fostul model și-a făcut apariția într-o rochie strălucitoare semnată de casa de modă Chanel. Creația argintie, brodată manual cu mii de paiete și cristale, a fost o alegere perfectă, mai ales că a venit ca turnată pe trupul primei-doamne. A îmbrăcat acest model cu bretele subțiri, cu o croială decoltată pe spate, Melania fiind ravisantă pe covorul roșu. Iar Donald a admirat-o îndelung, încercând să-i facă față. Ba chiar a închinat un pahar în cinstea celei mai frumoase soții:  „Pentru prima femeie absolut incredibilă a Americii, îți mulțumesc pentru că ai făcut din această seară una pe care o vom prețui mereu și de care ne vom aduce aminte”, a spus Trump într-un toast.

Dar Birgitte Macron a fost și ea de o eleganță ieșită din comun, într-o rochie lungă, albă, cu inserții aurii și cu o crăpătură adâncă pe picior. Prima-doamnă a Franței a fost atentă la toate detaliile. A optat pentru designerul său favorit, Louis Vuitton, să o îmbrace pentru acest eveniment și nu a dat greș. A ales pantofi aurii și o geantă clutch, dar a fost atentă și la make-up și coafură. A purtat părul prins într-un coc chic care i-a subliniat trăsăturile feței.

A fost o noapte reușită, atât pentru soții Trump, cât și pentru soții Macron, două cupluri superbe cu aceeași diferență de vârstă de 25 de ani între parteneri și cu o gândire destul de apropiată, de unde și acest început de prietenie dintre cele două state: „În urmă cu doi ani, foarte puțini ar fi pariat că vom fi aici împreună astăzi. Dar, ce chestie, împărtășim aceeași determinare și dorință.”, a spus Macron în timpul cinei de stat. Chiar și Melania și Brigitte se aseamănă destul de mult, amândouă fiind două prime-doamne cu stil, cu prestanță și cu un trecut controversat, dar și cu un rol im portant pentru că în spatele oricărui bărbat du succes stă o femei puternică.

Foto: Getty ImagesINAPOI LA PRIMA PAGINA