Elena Gheorghe – „Îmi plac Sărbătorile nebune“

Am vrut să vedem cum arată Crăciunul la aromâni în casa unei artiste celebre. O agitaţie frumoasă, cu colinde, distracţie şi copii tot mai mulţi de la an la an.

14mic

Când îi asculţi melodiile de Crăciun ştii sigur că iubeşte iarna, zăpada, bradul împodobit şi toată acea magie de Sărbători. Elena Gheorghe se bucură şi acum ca un copil de toată această perioadă, chiar dacă adultul din ea e mai mereu pe drumuri, între două concerte. Iar alături de soţul ei, Cornel Ene, şi de fiul lor, Nicholas (5), Crăciunul e un prilej de mare sărbătoare, când întreaga familie de machedoni se strânge în jurul mesei, cu poveşti, cântece şi voie bună.

De obicei, perioada Sărbătorilor e foarte aglomerată pentru voi, artiștii. Tu cum te vei împărți între casă și concerte?
Elena Gheorghe Așa cum o fac în fiecare an. Luna decembrie e oricum o nebunie, dar este și cea mai frumoasă lună din an. Pe 25 vom fi, cu siguranță, acasă să facem Crăciunul alături de toată gașca noastră. Pe 26 vom avea eveniment, iar de Revelion vom fi din nou la concert. Deci în decembrie nu avem foarte mult timp la dispoziţie, dar printre picături mergem şi la colindat, facem şi de mâncare pentru masa de Crăciun, împodobim şi bradul, numai că trebuie să fim foarte organizaţi.

Reușești să te și relaxezi sau e prea multă alergătură în perioada asta din an?
În decembrie nu ai cum să te relaxezi, decât cel mult pe 25, pentru că este sfârşit de an, sunt foarte multe concerte, iar, în general, brandurile cu care colaborez pregătesc campania pentru anul următor. Plus că e şi alergătură mare după cadouri. Eu încerc să le iau din timp, ca să nu mă trezesc că nu le am pe 24. Deci relaxarea vine prin ianuarie. (râde)

Care au fost cele mai „nebune“ Sărbători pe care le-ai avut?
Wow! Mie mi se par din ce în ce mai „nebune“ Sărbătorile pe care le am, pentru că familia se măreşte cu câte un membru de la an la an – sunt „nebune“ în sensul bun al cuvântului! Îmi plac Sărbătorile „nebune“, pentru că asta înseamnă o agitaţie frumoasă, cu colinde, distracţie, copiii se joacă foarte frumos, se mai împinge un brad, se mai sparg globuri, se mai întâmplă şi lucruri de-astea. Dar ce ne-am face dacă totul ar fi perfect? Lucrurile ar fi prea monotone. (râde)

Ne-ai obișnuit, în ultimii ani, să lansezi single-uri cu tematică de iarnă. Să ne așteptăm și acum la o astfel de surpriză?
Cu siguranţă, a devenit o tradiţie. Anul acesta voi lansa „E Crăciun şi ninge“. E o piesă la care ţin foarte mult, pentru că Nicholas a înregistrat vocea copiilor şi a fost o experienţă foarte frumoasă. I-a plăcut mult în studio şi sper să-l prindă cântatul, mai ales că are ureche muzicală şi îi place să cânte prin casă. Dar, cu siguranţă, el va alege ce va face când va fi mare, iar noi îl vom susţine, aşa cum au făcut şi părinţii noştri cu noi.

Deci realizează că are o mămică celebră.
Da, şi câteodată face tot felul de glumiţe pe chestia asta. De exemplu, într-o zi când ne grăbeam foarte tare să ajungem la străbunica lui, ne-am oprit la un magazin să cumpărăm ceva. Acolo am dat peste o clasă întreagă de copii, care mergea, probabil, la un picnic. I-am făcut semn soţului meu şi i-am spus că dacă or să mă vadă copiii, probabil o să stăm o oră şi jumătate să dăm autografe, aşa că ar fi mai bine să fim discreţi. Când am ajuns în dreptul lor, la casă, Nicholas a strigat către copii: „Voi aţi văzut-o pe Elena Gheorghe? Uitaţi-o pe Elena Gheorghe! Nu vreţi să faceţi poze cu ea?“ (râde) Şi s-a întâmplat aşa cum am zis, am stat o oră şi jumătate să dăm autografe şi să facem poze. Era să pierdem momentul cu tortul cu străbunica, dar ne-a aşteptat şi ne-a înţeles.

 INAPOI LA PRIMA PAGINA