Emmanuel Macron, nevoit să pună la punct un adolescent: „Eu sunt domnul preşedinte!” VIDEO

Şeful statului francez a avut neplăcuta surpriză ca unul dintre elevii prezenţi la o manifestare să i se adreseze prea familiar.

Emmanuel Macron are priză la publicul tânăr, dar chiar şi pe el îl uimeşte familiaritatea pe care o trezeşte în rândul susţinătorilor săi adolescenţi.

S-a întâmplat ca ieri să aibă din nou contact cu tineretul francez la manifestările organizate cu ocazia a 78 de ani de la apelul la rezistență al lui Charles de Gaulle. Aici, bucuros că îi poate strânge mâna, un adolescent a considerat de cuviinţă să i se adreseze spunând: „Ce faci, Manu?” (Manu fiind prescurtarea familiară a prenumelui Emmanuel).

Macron a reacționat însă destul de iritat și i-a spus acestuia: „Nu, nu poţi face asta. Tu eşti aici la o ceremonie oficială şi nu te poţi comporta astfel. Poţi să fii un imbecil, dar aici se celebrează Marseilleza, cântecul partizanilor, iar tu trebuie să-mi spui „domnule preşedinte al Republicii” sau „domnule”. Asta-i tot. Respecţi regulile, iar în ziua în care vrei să începi o revoluţie, o faci după ce studiezi, ai o diplomă şi te poţi întreţine singur. Ai înţeles? După aia poţi da lecţii şi altora.

„Mă scuzaţi, domnule preşedinte!”, a strecurat tânărul o scuză nu foarte convingătoare.INAPOI LA PRIMA PAGINA