Exclusiv! Irina Nicolae: “Venirea pe lume a micuței mi-a adus împlinirea ca femeie”

Citeste tot despre:

, , ,

Nu este prima dată când fosta solistă a trupei ASIA ne povestește despre existența ei în capitala Ungariei. De data aceasta, ne-a vorbit în exclusivitate despre fetița ei, Scarlett-Maria.

Irina era aici însărcinată în opt luni

În acest oraș, viața cântăreței s-a așezat așa cum și-a dorit, după plecarea din România: a devenit soție și, anul acesta, și mamă, la o vârstă la care, poate, unele femei renunță să mai spere (40 de ani). Am abordat-o pe Irina imediat după ce vedeta a adus-o pe lume pe fetița ei și a soțului Marius Vizer (59) și am avut acest dialog cu o mamă care n-a fost, încă, părăsită de emoțiile întâlnirii cu primul ei născut. Iar noi am vrut să însoțim foto acest interviu și de altfel de emoții, cele simțite de o femeie aflată în ultima lună de sarcină și care se pregătește să-și cunoască copilul mult dorit și așteptat.

Felicitări pentru fetița voastră! Spune-mi cum v-ați obișnuit una cu alta, cum merg lucrurile cu somnul, alăptatul, toate cele legate de un nou-născut.

Irina Mulțumim. Ne-am acomodat perfect. Este o fetiță extraordinară, un copil dorit, iubit și  foarte fericit. Iar cu somnul și cu alăptatul ne descurcăm de minune.

Am citit că tu și Marius ați ales să o botezați pe cea mică Scarlett-Maria. Ce semnificație au numele, mai ales primul?

Am ales cu inima, așa cum am simțit. În urmă cu foarte mulți ani am cunoscut o fetiță care purta acest nume și mi-a rămas întipărit în minte și în suflet. Al doilea nume, Maria, l-am ales după numele Fecioarei Maria, care mi-a ascultat rugăciunile și am primit o fetiță superbă. Când am rămas însărcinată, am știut că va fi fetiță. Nu m-am văzut niciodată mamă de băiat și îmi amintesc că au fost multe  semne care îmi întăreau această convingere. Când am ieșit de la primul control la șase săptămâni, am dat cu ochii peste un panou publicitar enorm pe care era scris “the future is female”. Și aveam să aflu peste doar trei săptămâni că viitorul pentru noi chiar era … roz!

Ai născut natural sau prin cezariană?

Am născut pe 2 februarie, la Viena, prin cezariană. A fost o alegere personală, pe care medicul mi-a respectat-o. Au fost emoții, clipe unice, sfârșitul multor ani de așteptări și începutul altora plini de culoare, iubire și împlinire.

Ai făcut ceva tratamente de fertilizare pentru a rămâne însărcinată sau totul s-a întâmplat natural?

Există un singur răspuns: Dumnezeu! El e cel care decide când, cum și în ce fel îți este îngăduit să primeșți acest dar.

Cum v-a schimbat viața venirea pe lume a acestui copil?

Sunt și am fost un om fericit, dar venirea pe lume a micuței mi-a adus împlinirea ca femeie, soție și mamă. Simt că avem multe de oferit și cu siguranță de primit. Am așteptat și dorit acest copil mult prea mult că să ne încurcăm în detalii de genul orelor de somn ș.a.m.d, dar chiar și la acest capitol sunt un om norocos: dorm legat chiar și cinci ore pe noapte!

Din timpul pe care l-ai petrecut până acum cu fetița ta, ce fel de mamă ai spune că ești? Genul permanent îngrijorată sau, dimpotrivă, relaxată?

Cred că sunt o mamă relaxată, și sper să mă țină. Meseria asta nu o înveți din cărți, ci alături de copilul tău. Îmi doresc să fiu pentru ea o mama bună, deschisă, zâmbitoare și mereu prezentă.

Cum se comportă soțul tău ca tată? Știu că are atâtea responsabilități în lumea sportului și este, probabil, foarte ocupat. Și-a mai schimbat programul de când a venit pe lume fetița?

Exact așa cum este și-n viață: responsabil, iubitor și foarte protector. Relația lor este una aparte, încă din vremea când ea se afla în burtică. Îi zâmbește mereu. Acesta este modul ei de a-i spune cât îl iubește. Și, deși Marius este un om foarte ocupat, familia a fost și este pe primul plan. Își face timp pentru fetele lui. Întotdeauna!

Știu că scriai cărți pentru copii și ne mărturiseai în utimul nostru interviu că n-ai renunțat nici la muzică. Profesional, cum îți umpli timpul la Budapesta?

Muzica este parte din mine. Nu mai sunt pe scenă zilnic, dar scena nu a fost niciodată departe de mine. Vreau să cred că am învățat de la viață să trăiesc intens, fiecare secundă, să îmi umplu timpul și sufletul doar cu ceea ce îmi face plăcere, să nu mă pierd în amănunte și detalii și să lupt pentru ceea ce îmi doresc. Anul trecut am avut trei proiecte mari și toate s-au derulat în același timp: am fost organizator voluntar al galei aniversare a 65 de ani de existență a Federației Internaționale de Judo la Opera Națională din Budapesta, la care au participat 700 de persoane venite din toate colțurile lumii. Am mai avut și un proiect imobiliar – extinderea unui spațiu de birou, dar, de departe, cel mai important și drag proiect a fost cel de… mamă.

Irina nu vrea s-o expună pe fiica ei
Tată și fiică

Și tot în ultimul nostru interviu mărturiseai că ți-ai dori o reuniune a fostei trupe ASIA, în genul celei pe care o pregătesc fetele de la Spice Girls.

Cei care mă cunosc știu că realizez tot ceea ce ține de mine și îmi doresc. Acesta este modul meu de a trăi. Mi-ar fi plăcut ca publicul care a iubit și iubește piesele nostre să aibă parte de un spectacol frumos, grandios, dar prioritățile noastre sunt altele acum și probabil e greu să ne strângem pentru un proiect atât de mare în acest moment. Dar niciodată nu se știe unde te duce viața. Poate într-o bună zi vom păși din nou împreună pe o scenă, cântând piesele care ne-au adus atâtea bucurii, nu doar nouă, ci și celor care ne iubesc.

Tu și soțul tău ați plecat de mult din România. Sunt și momente sau situații în care vă simțiți dezrădăcinați?

Nu, deloc! De ce să mă simt dezrădăcinată?! Eu am ales să fiu acolo unde este sufletul meu și de mulți ani inima mea bate lângă soțul meu.Vin în România ori de câte ori am posibilitatea și îmi permite timpul, îmi revăd prietenii și familia, mă bucur de țara noastră frumoasă, deci nu am motive să mă simt dezrădăcinată.

Rupi ceva în limba maghiară sau ai ajuns să stăpânești limba chiar la nivel conversațional?

Nu vorbesc limba maghiară. Vorbesc engleză oriunde și este Ok.

Pe o scară a probabilității, de la 1 la 10, ce șanse sunt să te întorci definitiv în România?

Mă întorc oricând cu drag să îmi revăd familia și prietenii sau pentru proiecte personale, dar de ani buni locuiesc în altă țară. Iubesc țara în care m-am născut și iubesc țara în care trăiesc.

Foto: Andreea Ionașcu, arhiva personalăINAPOI LA PRIMA PAGINA