Extravaganţele Reginei Elisabeta a II-a

Cu ocazia aniversării celor 90 de ani, trecem în revistă pasiunile mai puţin cunoscute ale suveranei Marii Britanii.

4d1eb3a4a63ae96f43df1575c00bf6a8

Regina Elisabeta a II-a este şi în acest an în prim-plan, datorită jubileului celor 90 de ani, care o aduce în faţa reflectoarelor mai mult chiar decât pe mult mai tânărul cuplu princiar, care are o mare priză la public. Aşa se face că, odată rememorată istoria Reginei, scoatem de la naftalină poveşti amuzante şi aspecte mai puţin discutate despre viaţa sa privată.

Unul dintre ele priveşte pasiunea pe care o are pentru natură şi necuvântătoare, iar aici vorbim în primul rând despre cai, preferaţii Reginei. De altfel, şefa Casei Regale Britanice călăreşte de când se ştie şi chiar şi acum, la 90 de ani, adoră să fie în preajma cailor. E adevărat că acum urcă tot mai rar în şa şi, deşi îi place să călărească singură, de câţiva ani încoace merge la plimbare pe cal doar însoţită.

6ffe9ce98e7d4ccb1df24b0ad0faad18

Deunăzi, Regina Elisabeta a II-a a fost şi protagonista unui filmuleţ amuzant devenit viral pe Internet, după ce a încercat să-şi hrănească unul dintre cai, iar acesta a refuzat-o.

Şi câinii ocupă un loc aparte în inima ei, mai ales cei din rasa Corgi. Potrivit antrenorului canin de la Palatul Buckingham, Roger Mugford, prietenii necuvântători ai Suveranei Regatului Unit sunt trataţi regeşte! Îşi primesc hrana în vase nobile şi au chiar şi meniu personalizat.

Într-un interviu acordat revistei britanice „Town & Country“, Roger Mugford a dezvăluit că patrupedele suveranei britanice mănâncă din vesela de argint şi portelan, iar masa le este servită de un majordom. „Regina se aşază în faţa câinilor, care stau în jurul ei în semicerc, şi îi hrăneşte pe rând pe fiecare“, a povestit Mugford, adăugând că fiecare animal îşi primeşte tainul în ordinea vârstei. Adică, în timp ce iau masa cei vârstnici, cei mai tineri „rămân aşezaţi la locul lor, aşteptând cu răbdare să le vină rândul“.

f54b954c7c6160247855a0e55d789e87

Totodată, el a menţionat ca Regina are norme clare în privinţa modului în care pot fi trataţi şi educaţi favoriţii ei Corgi. „Nu tolerează lipsa de amabilitate şi-mi aduc aminte că a rămas cu o părere dezagreabilă în legătură cu preşedintele american Lyndon B. Johnson, după ce acesta i-a luat câinii de urechi“. Mai mult, „când vorbeşte despre câinii ei Corgi sau despre caii ei, i se vede o latură total diferită, fiind mult mai relaxată“, a adăugat Mugford.

Citește continuarea pe voux.roINAPOI LA PRIMA PAGINA