Fost finalist în show-ul Supraviețuitorul: „Am fost bătut de antrenorul de sărituri cu schiurile”

Pe Iulian Pîtea îl știți, probabil, din show-ul Supraviețuitorul, care a fost difuzat, în 2016, la Pro TV. Este tânărul de 20 de ani din Brașov, clasat pe locul II, după câștigătorul Lucian Lupu (Zapp) și înaintea singurei fete din concurs, Otniela Sandu.

Iulian, primul din stânga

Probabil că puțini au reținut că tânărul din concursul de suprviețuire este sportiv de performanță, unul dintre cei mai buni săritori cu schiurile din România, care a participat chiar și la Olimpiada de la Sochi.

Iulian Pîtea a revenit, zilele acestea, în atenția media, după ce el și un coleg de-al lui săritor, Eduard Torok, au vrut să sară în două etape ale Turneului celor patru Trambuline din Austria și Germania, s-au deplasat până în Garmisch-Partenkirchen, iar acolo au aflat că federația roână i-a retras din concurs.

Mai mult, într-un interviu incendiar publicat azi în ziarul Gazeta Sporturilor, Iulian îl acuză pe fostul lui antrenor de sărituri cu schiurile, Florin Spulber, că l-a bătut crunt în 2015, dovedind incidentul care a avut loc în Slovenia cu o poză pe care i-a făcut-o un coleg.

Antrenorul i-a reproșat atunci că a acumulat kilograme (săritorii cu schiurile trebuie să fie supli), iar când Iulian i-a răspuns că și fiul acestuia este în aceeași situație, a fost luat la bătaie.

„Eram în ședință, în Slovenia, lângă Kranj. 27 noiembrie 2015, pe la ora 11. A avut mereu un reproș. Că am kilograme în plus. În ziua aia mi-a bătut obrazul că am mâncat prea mult. I-am spus că am făcut-o împreună cu fiul lui, care e și el săritor. Atunci s-a înfierbântat. Mi-a strigat să nu-l bag în aceeași oală și pe copil. I-am spus că ăsta e adevărul. Țin minte doar că m-a lovit de mai multe ori în cap și m-a dat cu capul de o margine. A intrat Eduard Torok (colegul lui Iulian, n.r.) și a urlat la el. El s-a încuiat în cameră, probabil și-a dat seama de ce făcuse. Torok m-a fotografiat. Eram plin de sânge pe jumătate din cap. Sincer, eram în stare de șoc, nici nu-mi aduc aminte de prima poză făcută după.„, spune sportivul în interviul pentru Gazeta Sporturilor.

Întrebat de ce nu i-a făcut plângere antrenorului, fostul supraviețuitor spune că l-a dat în judecată, dar a renunțat apoi la caz în urma presiunilor și a promisiunilor de la lot: lui Iulian i s-a promis că va fi susținut financiar la o școală de sărituri cu schiurile de la Innsbruck (una dintre cele mai bune din lume).

O primisiune pe care, spune Iulian, mai marii de la lot nu au respectat-o.INAPOI LA PRIMA PAGINA