Cum are de gând Prințul Charles să schimbe familia regală atunci când va deveni Regele Marii Britanii

De-a lungul ultimilor ani, familia regală britanică a trecut prin câteva schimbări semnificative, cărora noi le-am fost martori.

Prințul Charles.

Ducii de Cambridge au renunțat la reședința lor retrasă de la Anmer Hall pentru a se muta la Palatul Kensington, căci urmează să aibă un al treilea bebeluș. Pe lângă aceste schimbări, William a făcut și el o mișcare pe planul professional, renunțând la slujba lui de pilot pe elicopterul-ambulanță. În același timp, Prințul Philip s-a retras din viața publică pentru a se bucura de viața tihnită pe domneiul Sandringham, iar Prințul Harry și-a oficializat relația cu Meghan Markle, cea care îi va deveni curând soție. În plus, Charles și Camilla, dar și William, Kate și Harry și-au mărit volumul de îndatoriri regale, ușurându-i munca Reginei Elisabeta a II-a. Dar nu vi se pare că lipsește ceva din scenariul de mai sus?

Ducii de Cambridge și familia lor.

E vorba despre faptul că ceilalți trei copii ai reginei Elisabeta, respectiv Prințul Andrew, Prințul Edward și Prințesa Anne, au rămas pe dinafară. Cei trei și familiile lor, respectiv fiicele Prințului Andrew, Eugenie și Beatrice, dar și soția Prințului Edward, Sophie Wessex, au fost înlăturați, treptat, de la ”timona” monarhiei britanice. Iar acest fapt s-a întâmplat la sugestia Prințului Charles, care, de curând, a avut o divergență cu fratele său, Prințul Andrew, în legătură cu titlurile regale pe care acesta le-a cerut pentru fiicele sale, Beatrice și Eugenie.

Prinţul Andrew, Beatrice și Eugenie

Charles propune, așadar, un nou tip de monarhie. El va încerca să reducă numărul regalităților care vor dispune de avantajele coroanei, dat fiind faptului că, de-a lungul anilor, au fost criticați pentru modul în care cheltuie bani contribuabilor.

Lady Louise Windsor, Sophie, Contesă of Wessex, Autumn Phillips și Prințesa Beatrice

Momentan, venitul reginei este generat de trei surse: un venit privat (din investițiile private), ”The Privy Purse” (venitul ei oficial, generat de proprietățile și pământurile moștenite de la un monarh la altul), și Sovereign Grant (procentajul generat de proprietățile coroanei britanice). Toate aceste venituri susțin viața monarhului britanic, dar și a copiilor și nepoților ei. De aceea, Prințul Charles are de gând să dispună ca doar moștenitorii tronului să beneficieze de astfel de beneficii. Ceilalți or să fie nevoiți să-și ia joburi private, precum fac în prezent copiii Prințesei Anne, Zara Tindall și Peter Phillips.

foto: arhivăINAPOI LA PRIMA PAGINA