Interviu cu James Bond! Daniel Craig: „Sunt apăsat de succesul noului film“

Actualul agent 007 este excepţia istoriei personajului. Imaginea diferită, dar şi caracterul aproape nesuferit l-au transformat într-un anti-James Bond, în lumina efervescentelor sale mărturisiri. În ajunul premierei noului film al francizei, Spectre, destinul spionului se zguduie în mâinile glacialului Craig.

007, JAMES BOND: QUANTUM OF SOLACE (2008) - DANIEL CRAIG.  . Credit: M.G.M. / Album
Daniel Craig

Ţi-a venit să crezi că faci parte din această continuare extraordinară?

Daniel Am lucrat la scenariu timp de doi ani cu regizorul şi cu scenariştii. Am avut multe idei, unele dintre ele bune, altele mai puţin bune, dar am fost înconjurat de oameni foarte creativi. După Skyfall, am simţit o eliberare şi acesta a fost motivul pentru care am vrut să facem încă un film, şi Sam la fel.

Ce spui despre zvonurile că ar fi ultimul tău rol ca spion 007?

Singurul lucru la care mă gândesc în acest moment este să termin cu asta. Mi-a plăcut mult să joc, m-am distrat mai mult la filmările acestui film decât la celelalte la un loc.

Cât mai poate rezista Bond?

Cât timp e fizic capabil. Ceea ce nu mai e aşa mult (râde), sunt obligat prin contract pentru încă unul, ceea ce pare un număr corect, dar nu mai fac pronosticuri.

Ia spune-ne, cum e să o săruţi pe Monica Bellucci?

Un gentleman nu dezvăluie niciodată! (râde)

A fost ceva ce ai ţinut morţiş să eviţi în timpul filmărilor?

Mediocritatea, să fiu banal. Trebuia să fie ceva spectaculos, cel mai bun lucru pe care l-am putut face vreodată. Simt că am dat tot ce-i mai bun. Şi, de vreme ce mă vor iar şi iar, cred că e un semn bun.

Nu te-a acaparat niciodată rolul?

Când mi s-a propus, ştiu că-mi venea un gând în minte, seara, înainte de culcare: „Dacă ăsta e ultimul lucru pe care-l fac în cariera mea, o să fie OK pentru că, să fim serioşi, nu e un rol atât de rău!“. Totuşi, după Casino Royale, m-am panicat puţin că oamenii se vor uita diferit la mine şi am început să mă întreb: ar trebui să joc un personaj cu totul diferit de Bond?

Ai simţit presiunea de-a avea succes din nou, după trei pelicule?

Da, m-am simţit presat, dar a fost o presiune bună. Cu Sam, am creat acest limbaj modern al filmului Bond şi am simţit nevoia să continuăm aşa.

Cum te-ai simţit când Sam a spus recent că nu crede că eşti potrivit ca James Bond?

Şi-a cerut scuze şi am mers mai departe. (râde)

Cât de mult te-ai implicat în scrierea scenariului?

Păi, mi-am exprimat ideile pentru scenariu timp de doi ani. Cu toţii ne spunem părerile, este un efort comun. Eu şi Sam am lucrat încontinuu împreună.

Dar în croiala costumaţiei Bond?

Am discutat îndelung cu Jamy Temime (n.r. designerul de costume de film) despre ce să fa­cem. Amândoi am avut opinii foarte clare şi am apelat la Tom Ford, costumele au fost foarte bine croite.

Poţi să le păstrezi?

Am câteva. Şi helanca neagră a revenit în trend! Eu am făcut să fie iar la modă. Mi-a plă­cut.

Care e cea mai greşită părere a oamenilor despre tine?

Nu sunt puternic şi macho. E aşa amuzant că oamenii mă văd astfel, ca un om dur, când de fapt nu sunt aşa. Sunt doar un actor, dragilor, e doar un rol.

Interviu: The Interview Feed. foto: photoland/album, guliver/rex features/splash news, www.cinemagia.ro, SPECTRE© 2015 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.INAPOI LA PRIMA PAGINA