Interviu exclusiv Raluca Zenga: „Visul nostru e să ne mutăm în America“

Puternică, independentă și mereu cu zâmbetul pe buze, Raluca a acceptat provocarea OK! și ne-a împărtășit detalii despre viaţa ei… fără Walter.

Raluca, Walter Jr. și Samira

Trăiește în Emirate din 2006 și acum consi­deră că aici e „acasă“. Și pentru a ne lămuri, i-am făcut o vizită și am stat la povești în­tr-un loc… de poveste: Atlantis The Palm, resortul celebru pentru piscinele cu delfini și acvariul demn de Cartea Recordurilor. Iar Samira și Walter Jr. au fost cei mai încântați de experiența pe care au avut-o alături de Tina, delfinul de 16 ani extrem de priete­nos. La un prânz pe însoritul Palmier, Ra­luca ne-a povestit despre cum e viața ei de când Walter antrenează în Italia, cum arată o relație la distanță și cum i-au schimbat starea de spirit intervențiile estetice.

Îți mai amintești prima zi în Dubai?

Raluca Cu siguranță! Am ajuns în Dubai pentru prima oară în decembrie 2002, veni­sem cu familia și un grup de prieteni să ne petrecem Revelionul în acest emirat, pe-atunci relativ nou pe harta interesului turis­tic. Am rămas, desigur, plăcut surprinși de amestecul de modern și oriental, de lu­xul din hoteluri, în special din Burj Al Arab, de gustul delicios al preparatelor din Golf, de parfumuri și arome.

A fost „dragoste la prima vedere“ sau ți-a luat ceva timp să te acomodezi cu viața în Emirate?

Dulce dragoste la prima vedere. După acea vacanță, din îndepărtatul 2002, ne-am mutat pentru prima dată în Emirate în 2006, când soțul meu a devenit antrenorul echipei din Al Ain. Pentru amândoi a fost un vis împlinit, o experiență fantastică. Am rămas definitiv în Dubai din ianuarie 2011, când ne-am cumpărat casa din insula-pal­mier, Palm Jumeirah.

Îmi povesteai că, odată cu achiziționarea unui imobil, capeți un statut special și poți să vii și să stai oricât. Simți că Dubai-ul este „acasă“?

Da, în momentul de față aici mă simt aca­să, aproape în aceeași măsură ca în Româ­nia. Am un cerc de prieteni fantastici, avem numeroase activități, ne bucurăm de un confort deosebit și de siguranță pentru co­piii noștri. De aceea Dubai-ul este locul de care ne-am atașat în mod special și suntem recunoscători pentru șansa de a trăi aici.

Și acum ai rămas doar tu cu copiii și cu bona, căci Walter antrenează, din nou, în Italia. Cum te descurci, cum arată o zi în casa voastră?

Întrebarea asta mă face să zâmbesc. De multe ori glumesc cu soțul meu că în casă este ca un al treilea copil. Deci de când e plecat cu contractul de antrenor, e mai sim­plu pentru mine și pentru bonă. (râde) Si­gur, deseori ni se face un mare dor, după 15 ani de relație, dar copiii și activitățile mă țin mereu ocupată și nu îmi pierd niciodată buna dispoziție. Samira și Walter Jr. sunt la școală până la ora 15:00, apoi mergem împreună la ora de sport, de dans sau de muzică, ieșim în parc sau ne jucăm pe plajă. Iar seara, după ce micuții sunt la culcare, ies in oraș cu prietenii.Dubai-ul ne răsfață mereu cu evenimente, pe­treceri, concerte, musical-uri și chiar și spec­tacole de operă.

Dar care a fost cea mai lungă perioadă în care ați stat despărțiți?

Vorbim de perioada actuală, când el antre­nează echipa italiană Crotone în Serie A. Iar eu am rămas în Dubai cu copiii. Dar și în aces­te condiții, tot mă urc în avion o dată pe lună pentru a-mi vedea și susține soțul!

Și cum funcționează iubirea la distanță în epoca virtualului? Care sunt plusurile și minusurile?

Social media, aplicațiile pentru a ne vedea oriunde, oricând și pentru a comunica spon­tan sunt aliați prețioși într-o relație la distanță.Nu am găsit, deocamdată, minusuri în această simbioză virtuală.

Am colecționat toată copilăria surprizele gumelor Cin Cin și mi-am amintit că soțul tău, alături de Marco Van Basten și Carlos Valderrama erau greu de „găsit“ și adăugat la colecție. Pe cine ai cunoscut din generația de aur, de la cununie și până acum?

Am avut ocazia să-i cunosc pe Roberto Bag-gio și pe Paolo Maldini. Din câte îmi aduc aminte, cred că și eu colecționam albumul cu figurine Panini. Anul acesta, Samira a petrecut săptămâni bune în Italia încercând să comple­teze albumul cu toate echipele din serie A cu stickere. Copiii sunt din ce în ce mai pasionați de fotbal și urmăresc cu sufletul la gură me­ciurile tatălui lor.

Dar Walter cum s-a schimbat de când a spus „DA!“ și până astăzi?

În afară de „frizura“ diferită, Walter a ră­mas același bărbat cald, atent și iubitor, mai ales că am avut ocazia să văd această dragoste crescând exponențial la sosirea pe lume a co­piilor noștri. Ca vinul de calitate, eu zic că ne îmbunătățim cu trecerea anilor, evoluăm și ne concentrăm pe realele priorități ale vieții: fa­milia, confortul sufletesc și împlinirea alături de cei dragi.

Și din Raluca de atunci ce a rămas?

Ar fi perfect să îl puteți întreba pe el, pen­tru că, în viziunea mea, Raluca de la 23 de ani era o fetișcană spre care mă uit cu un fel de tandrețe maternă. Simt că am evoluat enorm de atunci ca persoană, că am reușit să îmi dezvolt potențialul de autor prin publicarea cărților, sunt mai sigură pe mine știind ceea ce reprezint, cu mențiunea că am rămas, totot­dată, cu picioarele pe pământ, prețuind mai presus de toate modestia și transparența în relațiile umane. Nu uit de unde am ple­cat și spun o rugăciune de recunoștință în fiecare zi pentru ceea ce am ajuns.

Ce rol a jucat gelozia în relația voastră? Este sau nu este?

La început a fost din partea mea, dar cu trecerea anilor este mai mult din partea lui, ceea ce mă flatează nespus. Ca soție și femeie, este minunat să te simți în continuare obiectul dorinței și al disputei, dacă este cazul. Toate pen­tru acea doză de pasiune în plus. Părerea mea este că în nicio relație nu trebuie să te culci pe o ureche, cum se spune. În iubire trebuie să investești mereu pentru a menține focul viu.

Dar momente mai tensionate au fost? Cum le-ați gestionat?

Niciun cuplu adevărat nu este ferit de mo­mente de tensiune, zic eu. Oscilațiile fac parte din natura umană și nu putem livra perfecțiune 100% din timp. Dar am gestionat astfel de pe­rioade prin comunicare intensă, empatie față de sentimentele celuilalt și convingerea că orice nor e trecător.

Care crezi că este cea mai mare calitate care ține o căsnicie unită, închegată?

Cu riscul de a mă repeta, comunicarea. Să nu se ajungă ca fiecare să trăiască în „bula“ lui separată, izolând emoții și chiar resenti­mente față de partener, experimentând trăiri personale din care cealaltă jumătate este ex­clusă. Ingredientul esenţial este menținerea complicității. Este nevoie de focus pe o inti­mitate satisfăcătoare și pe armonie în viața de zi cu zi.

Dar cea mai mare calitate a soțului tău care este?

În acest moment, aș zice că răbdarea. Fap­tul că mă suportă. (râde) Este un om tenace în orice întreprinde: profesie și relațiile interu­mane. Investește în iubire și acordă prioritate absolută familiei, cu o dăruire care mă pune adesea pe gânduri de admirație. Pentru că este la un alt nivel, ceva cu totul special și rar.

Te urmăresc în social media, ești deja un influencer aici, în Dubai, dar și un model pentru multe fete din România. Investești în imaginea ta. Ai ajuns să ai campanii plătite cu anumite branduri, se poate trăi din asta?

Cu siguranță, numeroși influenceri tră­iesc bine mersi din asta, eu nu pot spu­ne că am ajuns la acest nivel. Este mai mult un fel de bonus. Văd asta drept o meserie a vi­itorului foarte cool și încă una profitabilă, cu multe satisfacții.

Citeam un articol că în Dubai trebuie să platești cam 3.000 euro/an, un fel de taxă de influencer, pentru a putea avea campanii plătite. Așa este?

Hahaha… Nu sunt la curent cu implemen­tarea acestei taxe momentan, dar orice este posibil aici.

Ești, în același timp, pasionată de scris. Mai lansezi ceva în viitorul apropiat?

Scrisul este mai mult decât o pasiune, este ceea ce mi-a conferit identitate și m-a poziționat pe harta profesiei de autor. Îmi aduc aminte și acum profunda satisfacție de a-mi vedea prima carte proaspăt ieşită de sub tipar, mirosul paginilor calde încă. În prezent, lucrez la a treia mea carte, un roman pasional plin de surprize.

Ai primit vreo ofertă să prezinți emisiuni TV? Pentru că mi se pare că ți se potrivește.

În momentul de față chiar mă simt pregăti­tă pentru asta și foarte dornică de a reveni în televiziune. Dacă aș primi o ofertă care mi se potrivește, nu aș ezita. Potențialul există!

Dar te-ai gândit să îți deschizi un business al tău?

Da, este un subiect care în ultima vreme mă preocupă intens… Samira și Walter Jr. sunt măricei, au școală și activități, în timpul liber sunt obișnuită să scriu, să fac sport sau să ies cu prietenii, dar cred că este loc și de un pro­iect de afaceri care să îmi reprezinte intere­sele.

V-ați gândit ce veți face după ce copiii pleacă la Universitate? Rămâneți în Dubai, plecați pe alt continent?

Visul nostru este să ne mutăm în America, la un moment dat. Copiii la universitate, iar noi, bucurându-ne de soarele Californiei. Este locul cu care mă identific cel mai mult ca spi­rit liber, însetat de noutate și totodată o șansă fantastică pentru Samira și Walter Junior, dacă vor să-și valorifice un anume talent creativ.

Ați luat în calcul să vă mutați și în Italia sau în România?

Deocamdată nu, am ales să ne păstrăm reședința în Dubai și copiii să-și continue școala aici în sistem american. Pe viitor vom vedea, în funcție de contractul lui Walter.

Timpul trece foarte repede. Ți-e teamă de tirania vârstei?

Da! Eu obișnuiesc să spun că timpul ne ia foarte mult și ne dă prea puțin la schimb, în special când este vorba de cele mai frumoa­se și intense emoții. Cu siguranță, nu mă bu­cur prea tare de înaintarea în vârstă, cu toate avantajele experienței și înțelepciunii. Încerc, totdată, să îmbrățișez fiecare etapă și să gust viața din plin.

Ce faci ca să sfidezi trecerea anilor?

Cel mai mult lucrez la partea de fericire. Când iubesc, când mă bucur de stimuli plini de interes, de entuziasmul noilor experiențe, simt că starea mea de împlinire transpare la exterior și mă face să apar mai tânără, mai energică și mai atrăgătoare. Am decis să îmi păstrez mereu zâmbetul copilăros și bucuria micilor plăceri.

Dar ce părere ai despre operațiile estetice? Cât de mult contează pentru moralul personal?

Având în vedere progresele chirurgiei plas­tice, nu ai cum să nu-i apreciezi rezultatele. Putem părea mai tineri, mai tonici, mai fit, ri­durile dispar, avem un bust mai plin sau coap­se voluptuos sculptate. Dacă suntem dispuși, de ce nu? Eu nu m-am ferit să recunosc când am apelat la estetician și nu am avut parte de niciun regret.

Ce consideri că s-a schimbat pentru tine atunci, după intervenții?

Am primit un boost de autostimă, o atitu­dine body-positive mult mai sănătoasă. Dar și umerii mai drepți în societate.

Ce este cel mai important pentru o femeie căsătorită cu bărbatul iubit, care are doi copii și trăiește o viață pe o plajă?

Cel mai important lucru este armonia de care am avut parte până acum. Să mă bucur în continuare de ocrotirea divină și de bine­cuvântările pe care le-am simțit împreună cu familia mea. Mai presus de toate stă iubirea!

Foto: Sami Khatib, ședința foto a fost realizată la Atlantis The Palm Dubai. Mulțumim pentru sprijin!

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de mai jos!INAPOI LA PRIMA PAGINA