Interviu Jerry O’Connell: „Știu multe despre România. Ar trebui să primesc cetățenia!“

Citeste tot despre:

, ,

Am stat de vorbă prin telefon, via Los Angeles, cu unul dintre cei mai cunoscuți actori ai anilor ‘90, starul serialului “Carter”.

Nu ai cum să nu-l știi pe actorul de 44 de ani. Ochii lui albaștri electrizanți sunt cartea de vizită a unui star din generația lui Tom Cruise, River Phoenix și Corey Feldman, pe care îl recunoști cu siguranță din filmele anilor ‘90. Dacă nu chiar din cel în care a debutat la doar 11 ani, Prietenie/Stand by Me, clasica peliculă regizată de Rob Reiner.

Sau poate că-l cunoști și prin prisma soției sale, superba Rebecca Alie Romijn (fosta soție a lui John Stamos), cu care este căsătorit de 11 ani și care i-a dăruit acestuia o pereche de gemene, pe Dolly Rebecca-Rose și pe Charlie Tamara-Tulip (9).

Jerry revine în forță cu un rol în cel mai nou serial produs de Sony Pictures, Carter, pe care îl poți urmări în fiecare marți, de la ora 22.00. Un serial ce propune întâlnirea cu Harley Carter, prezentatorul unuia dintre cele mai de succes show-uri cu detectivi de la Hollywood, care se reîntoarce în orășelul natal din Canada și se folosește de talentul său actoricesc și experienţa show-ului său TV pentru a deveni un detectiv adevărat.

Jerry nu este singurul nume mare din distribuția noului serial AXN, actorul având șansa de a filma alături de o fostă colegă de facultate, Sydney Poitier (Sam), fiica celebrului actor cu același nume.

Timp de 10 episoade, Carter (Jerry) și prietenii lui rezolvă diferite crime care pun pe jar liniștea orașului și se confruntă cu răsturnări de situaţie, momente amuzante, dar și pline de suspans.

Jerry și Sydney Poitier

Sunt atâtea seriale cu detectivi și investigații la TV, în acest moment. În ce fel este deosebit serialul în care joci, Carter?

Jerry O’Connell Serialul ăsta se amuză, într-un fel, de genul ăsta de producții care se bazează pe procedura polițienească. Aici, este vorba despre un tip care lucrează la o emisiune de investigații și care se folosește, cumva, de regulile televiziunii pentru a rezolva o crimă. Se ia în râs genul clasic de serial cu detectivi și acesta este modul în care Carter este diferit.

Ce anume din personajul tău, Carter, admiri cel mai mult la el? Mă refer la caracterul lui.

Este un tip care le rămâne loial prietenilor vechi. Un tip care se mută din Hollywood înapoi în micul orășel în care s-a născut și-și ajută prietenii la rezolvarea crimelor. Eu nu cred c-aș putea să mă mut înapoi în orașul natal doar pentru a-i ajuta pe oamenii cu care am crescut într-o anumită chestiune. Îmi pace prea mult vremea din Los Angeles, mai ales pe timp de iarnă.

Cum te-ai înțeles cu colega ta din distribuție, fiica lui Sydney Poitier?  L-ai întâlnit sau ai avut șansa să lucrezi și cu celebrul ei tată?

Nu, nici nu l-am întâlnit, nici nu am lucrat cu el. Dar am fost la facultate cu fiica lui, pe care o cheamă tot Sydney. Am urmat împreună Universitatea din New York. Așa că ne știam din facultate și ne-am înțeles de minune. În primul rând, este o femeie superbă, iar acest lucru este foarte important pentru serial. În plus, ea aduce un plus de seriozitate show-ului. Iar asta e important, pentru că face ca momentele amuzante să fie mai amuzante, iar pe cele serioase mai serioase. Suntem norocoși că o avem în serial.

Dacă ar fi să joci într-un serial faimos cu detectivi, pe care l-ai alege și de ce?

Am fost mare fan al serialului “Miami Vice”, când eram puști. Mi-a mai plăcut și “Castle”, difuzat pe canalele Sony-AXN.  Am întâlnit-o pe Stana Katic și mi-a plăcut și personajul ei din serialul  “Absentia”, filmat la vecinii voștri, în Bulgaria.

Ai putea face o schimbare precum a făcut Carter, mai târziu, în viața ta? Să părăsești Hollywood-ul pentru un loc mai liniștit, chiar în Europa.

Nu, nu cred c-aș părăsi Hollywood-ul prea curând. Am o soție (n.r. Rebecca Romijn) și copii și ei merg la școală în Los Angeles. Așa că n-o să fac ceva atât de drastic. O să aștept să ajungă copiii mei la facultate, înainte.

Alături de soția Rebecca Romijn și fiicele lor

Cum s-a schimbat viața ta de la rolul de debut, din filmul  “Stand by Me” (film din 1986, în care Jerry a jucat rolul unui copil, alături de Wil Wheaton, River Phoenix și Corey Feldman)?

Este de necrezut că am jucat în “Stand by Me” în urmă cu 32 de ani și încă vorbim despre asta! Nu mi-aș fi imaginat atunci c-o să se întâmple asta. Așa am început cu actoria și așa am ajuns să vorbesc acum cu voi. Mi-a schimbat viața în mod drastic și a fost o experiență extraordinară.

Fizic, nu te-ai schimbat prea mult față de cum erai în filmele de debut. Care este secretul tău?

Am un foarte bun doctor care mă injectează cu Botox. (râde) Fac ceva sport, dar nu foarte des. Sunt mai degrabă leneș, aș putea să fac mai multă mișcare. Dar mănânc bine, mă dau în vânt după colțunași. Știi că sunt de origine poloneză, nu-i așa? Numele bunicului meu era Witkowski, a emigrat în State la începutul anilor 1900.

Dar despre România ce ai auzit? Cunoști români celebri, precum Nadia Comăneci?

Da, desigur. Toată lumea a auzit de Nadia Comăneci. Și am avut un prieten bun la clasa de gramatică, care este român. Sunt mulți români în New York, acolo unde am crescut.

Dracula, Transilvania, ce mai știi legat de România?

Știu că un român a inventat avionul cu reacție. Așa este? Numele lui era Henri Coandă.

Corect.

Și mai știu că Nadia Comăneci a fost prima gimnastă din lume care a primit o notă de zece. Am dreptate, nu-i așa?

Da, așa este!

Cred că am răspuns destul de bine la examenul meu legat de România. Ar trebui să primesc cetățenia!

Foto: AXN, Guliver/Getty ImagesINAPOI LA PRIMA PAGINA