INTERVIU Mădălina Ghenea: „Matei m-a convins să devenim părinţi”

Citeste tot despre:

,

Povestea de dragoste dintre Mădălina și Matei Stratan a suprins frumos lumea de mai multe ori. A surprins-o şi pe ea, aducându-i miracolul la care aproape că nu mai spera: o fetiţă pentru care acum trebuie să găsească numele potrivit…

Mădălina spune că va decide numele micuţei împreună cu întreaga familie.

„Nu pot să nu lucrez. De la 14 ani colind lumea, mi-am câștigat independența și mă bucur că azi pot contribui la creșterea copilului meu.“
Mădălina Ghenea

Anul trecut, când presa a scris intens despre iubirea înfiripată între Mădălina Ghenea şi Matei Stratan, puţini au crezut la început. Şi mai puţini au crezut că va dura. Şi oare câţi s-ar fi aşteptat ca frumoasa româncă şi iubitul ei să fie pregătiţi să devină părinţi atât de repede? „Primul lucru pe care mi l-a spus Matei când ne-am cunoscut a fost că vrea să se căsătorească şi să facă un copil“, a declarat Mădălina pentru revista italiană Gioia, în care a vorbit pentru prima dată despre sarcina pe care a ales s-o dezvăluie publicului abia în luna a opta, surprinzând din nou. Şi asta pentru că primele luni au fost dificile, Mădălina povestind că s-a temut că va pierde sarcina şi că doctorii i-au recomandat repaus total la pat. Şi, totuşi, a continuat să muncească şi să ducă la capăt mai multe proiecte în aceste luni de sarcină. E un amestec de neastâmpăr, curaj şi putere care vin din ADN-ul ei. „Am un exemplu de femeie puternică în mama mea“, mi-a mărturisit ea. „Mama era în drum spre dispensarul veterinar, unde a lucrat până în ultima zi de sarcină, a schimbat traseul şi, pe 8 august 1987, năştea într-un spital din Slatina o fetiţă de 4,2 kg. Acea fetiţă eram eu. Sper ca Dumnezeu să mă ajute să pot munci şi eu, la fel, până în ultima zi de sarcină. Se spune că este foarte important ce faci în această perioadă, că totul se transmite, muzica frumoasă, gândurile bune. Cred că această ambiţie şi dorinţa de independenţă a mamei s-au transmis la mine. Şi-mi doresc să transmit asta şi eu fiicei mele!“. Despre povestea unui vis devenit realitate şi noua Mădălina Ghenea, în interviul care urmează.

Felicitări, Mădălina! Tu şi Matei aşteptaţi o fetiță. Spune-mi dacă sarcina a fost o întâmplare fericită sau a fost un copil „programat“. Aţi vorbit despre asta şi aţi stabilit că vreţi să deveniţi părinţi?
Mădălina Mulțumesc! Mulțumim! Este un copil „programat“, cum spui tu, dorit, visat. Da, am stabilit că vrem să devenim părinți, Matei m-a convins. Eu, în acea perioadă, încă încercam să adopt. Nu mă așteptam la această binecuvântare. Matei a fost convins că pentru noi, pentru mine totul e posibil, chiar dacă înainte să-l cunosc nici nu mai speram.
Unele cupluri au nevoie de ani ca să se hotărască să devină părinţi. Cum ai simţit că Matei este bărbatul cu care îţi doreşti să faci un copil?
De la început mi-a spus că își dorește un copil. Din prima zi, din prima clipă. Nu știu cum să descriu ce trăim noi. Suntem din ce în ce mai apropiați. S-a mutat la mine din prima zi și nu a mai plecat de lângă mine. Îl urmez și mă urmează peste tot. Suntem nedespărțiți. De când suntem împreună am stat despărțiți doar o săptămână. Îmi este dor de el și când pleacă la birou.
Ce au spus părinţii tăi la aflarea veştii că eşti însărcinată?
S-au bucurat enorm! Aveam toate motivele din lume să fiu convinsă că voi adopta toți copiii mei, dar cineva acolo sus mă iubește și a ascultat rugăciunile mele și ale părinților mei. Am încercat să adopt, fiind susținută de părinții mei, dar a fost un proces lung și dureros. Poate că nu am reușit să adopt pentru că Dumnezeu avea alt plan pentru mine.
Ce anume din felul în care te-au crescut părinţii tăi ţi-ar plăcea să poţi să-i transmiţi mai departe fiicei tale?
Credința, altruismul, disciplina, discreţia, fidelitatea, loialitatea, independenţa, responsabilitatea, respectul, entuziasmul, onestitatea, sensibilitatea sunt valori pe care părinții mei le au, fratele meu, Alin, le are. Am căutat aceste valori într-un partener. Pot spune cu toată convingerea că le-am găsit în Matei. Nu există ceva la Matei care să nu îmi placă. Aş vrea să ia tot de la el. Sunt o norocoasă, felul cum ne privim, cum ne vorbim, felul cum Matei mă tratează, respectul lui și cum are grijă de mine va fi un exemplu pentru fiica noastră. Va ști ce bărbat să iubească într-o zi, un bărbat ca tatăl ei.

„Felul cum mă tratează Matei va fi un exemplu pentru fiica noastră!”

Ai ales să fii extrem de discretă cu sarcina. Înţeleg că primele luni au fost mai dificile…
Foarte dificile, dar și foarte frumoase. Doctorii mi-au recomandat să stau la pat toată sarcina. Nu am ascultat. Am avut contracte de onorat. Am lucrat până în luna a opta. Am făcut campanii, evenimente. De exemplu, în luna a patra eram în Italia, la Napoli, în mare, în apa rece, pe stânci, unde am realizat o campanie. Când au ieşit posterele gigantice în toată Italia, am fost foarte mândră, mi-am spus: „Uite, Mădălina, ești mamă, porți în pântece un suflet şi într-o zi fetița ta va spune: «Eram și eu în acea campanie cu mama»“. Nu pot să nu lucrez. De la 14 ani colind lumea, mi-am câștigat independența şi mă bucur enorm că azi pot contribui la creșterea copilului meu.
V-aţi gândit la un nume pentru cea mică?
Avem o listă lungă și o familie mare care participă la luarea acestor decizii. Nu ne putem decide. Când o vom cunoaște vom înțelege dacă e cine credem noi că este.
Ce fel de mamă îţi doreşti să fii? Şi ce fel de tată crezi că va fi Matei? Cât de implicat îl vezi în jobul de tătic?
Am avut grijă de copilași în spitalele și orfelinatele unde am lucrat ca voluntar, de şase ani fac asta, deci am ceva experiență. Matei va fi cel mai bun tată. Este incredibil de grijuliu, foarte atent. Da, sunt sigură că mă va ajuta cu tot!
După naştere vă vor ajuta bunicii cu cea mică sau vrei să-ţi iei o bonă?

Mădălina are deja contracte pe care e pregătită să le onoreze în luna mai.

Nu voi lua o bonă. Sunt o persoană care își alege cu grijă oamenii din jur. Îmi calcă pragul numai persoane care îmi sunt foarte apropiate. Noi doi ne vom descurca cu siguranță foarte bine singuri. Toți ne-au oferit ajutorul, părinții noștri, bunicile lui Matei, două forţe ale naturii, două femei minunate cu o experiență de viață incredibilă. În prima perioadă, mai ales pentru că mă întorc la lucru în mai, mă va ajuta, ca întotdeauna, mama. Pentru mine e cea mai bună mamă și va fi cu siguranță cea mai bună bunică.
Cât ai luat în greutate? Îţi faci griji cum îţi vei reveni la forma ta fizică după naştere?
Cinci kilograme. Nu-mi fac griji. Mă simt femeie. Am acum un corp moale. Mă bucur să descopăr mărimi la sutien care nu credeam că există. (râde)
Cât de repede vrei să-ţi reiei activitatea?
Am contracte în luna mai. Anul acesta mă veți vedea la cinema cu primul meu rol principal într-o producție americană, în regia unui câştigător al premiului Oscar.
Cum te-a schimbat această poveste de dragoste?
Voi fi mamă. Totul s-a schimbat. Pe viață.

Mădălina glumeşte, spunând că a mâncat tot timpul pe parcursul sarcinii, chiar şi-n somn!

Citeşte tot interviul în noul număr OK!.INAPOI LA PRIMA PAGINA