INTERVIU Tudor & Anamaria Ionescu: „Mulţi sunt uimiţi de felul nostru de-a fi în cuplu!”

Sunteţi pregătiţi pentru un dialog de cuplu ca la stand up comedy? Ei sunt solistul Fly Project şi soţia lui, prezentatoarea meteo de la Antena 1. Aşa arată doi oameni mişto, care n-au cum să se plictisească unul cu celălalt

"N-am fost atrasă din prima clipă de el. Dar pe parcurs m-am îndrăgostit de personalitatea lui", spune Anamaria.
„N-am fost atrasă din prima clipă de el. Dar pe parcurs m-am îndrăgostit de personalitatea lui”, spune Anamaria.

Poate fi o reţetă prea picantă pentru unele gusturi. De-asta vă spun: nu vă grăbiţi să-ncercaţi aşa ceva acasă. Sau cel puţin luaţi-vă nişte martori, ca să fiţi în siguranţă. Pentru că Tudor şi Ana sunt un cuplu rupt dintr-o comedie spumoasă. Pur şi simplu râzi cu lacrimi când îi urmăreşti vorbind – şi ţineţi cont că asta se întâmplă după nu mai puţin de 12 ani de relaţie şi după un hop destul de greu peste care au ştiut să treacă cu înţelepciune. Adică un moment în care cuplurile obişnuite arată obosite de viaţă, stoarse de energie. Aştept etapa în care Tudor şi Ana vor deveni părinţi. Se cere cu siguranţă un “sequel” la această comedie romantică de nota 10.

Ce faceţi de Sărbători?

Tudor Eu de Sărbători sunt în turneu, o să cânt. Ca de obicei, Ana e singură acasă.

Anamaria Sunt un fel de Home Alone. M-am obişnuit. Sinceră să fiu, nici nu ştiu cum ar fi să fie de Sărbători aca­să. Doar acum doi ani am făcut Revelionul împreună, din greşeală! (râde)

Tudor Da, acum doi ani a căzut angajamentul meu profesional şi aşa am ajuns să facem împreună Revelionul. Am stat acasă eu, Ana şi fratele Alex Ceauşu. Alex e unul dintre cei mai tari regizori de videoclipuri din România, care de vreo 6 ani încoace face 99% din clipurile româneşti. Şi care e prie­tenul meu cel mai bun. Şi nici n-am ştiut ce să facem. Am avut multă mân­care, zici că făcusem un chef de 60 de oameni, ne-am uitat împreună la TV până la ora 12, când Ana s-a îmbrăcat frumos, n-am înţeles de ce, că noi eram în pijama. S-a şi rujat. La 1.30 s-a dus să doarmă. După care eu cu Ceauşu am rămas până la 9 dimineaţa şi ne-am uitat pe TV5, nu c-am şti franceză, doar pentru că eram foarte beţi.

Cum vă revanşaţi pentru revelioanele astea? Plecaţi în vacanţă în ianuarie?

Anamaria Da, de obicei ne revanşăm Ea Da, de obicei ne revanşăm în ianuarie, când Tudor are mai puţine concerte. Deşi de vreo doi ani n-am mai fost în aceste vacanţe…

Cum de vreo doi ani, că voi sunteţi faimoşi că aveţi nişte supervacanţe…

Tudor Ultimele văcănţele care au fost cu mult mai mici. Au fost, de fapt, nişte întâlniri de business combinate şi cu puţin timp liber.

Pentru că sunteţi amândoi foarte prinşi profesional. Tu, Ana, mai nou cu noile studiouri ale Antenelor…

Anamaria Da, când revista ajunge pe piaţă, noi deja vom fi lansat formatul HD. Cred că noul studio Observator este cel mai frumos studio de Ştiri din momentul de faţă din România. S-ar putea să par subiectivă, dar nu sunt…

Dar tu, Tudor, cu ce eşti ocupat?

Tudor În studio, cât se poate de mult. La fel în turnee. Şi la emisiuni.

Cea mai recentă piesă Fly Project este Butterfly, cu Andra, nu?

Tudor Da, o piesă care merge chiar foarte bine.

Când pregăteşti o piesă nouă, Ana e prima care-o ascultă?

Tudor Nu, Alex Ceauşu e primul care-o ascultă.

Anamaria Deci noi n-avem o relaţie în doi, ci în trei. Ceauşu e fratele de sânge, de cruce, de soţ şi de nevastă…  Acum stau şi mă gândesc: cred că e cam nasol pentru mine, nu? Eu aflu chestii mai târziu decât ar trebui.

Tudor Nu, frate, tu dormi la ora aia. Noi, fiind la studio, dacă ne vine ideea aia genială la 4-5 dimineaţa, femeia doarme. Nu pot s-o trezesc. În plus, ea nici nu înţelege diferenţa dintre demo şi varianta care ajunge la radio. Ceauşu, în schimb, nu prea doarme la ora aia şi de-asta el dă primul feed-back din afara studioului.

Tudor şi Anamaria s-au căsătorit anul trecut, după 11 ani de relaţie.
Tudor şi Anamaria s-au căsătorit anul trecut, după 11 ani de relaţie.

Dar voi, fiind de 12 ani împreună, de ce-aţi făcut nunta aşa târziu?

Tudor Din cauza ei! Că eu nici până-n ziua de azi n-aş fi făcut-o.

Anamaria Să zic adevărul?

Tudor Hai, spune tot. Ai vrut să nu mori nemăritată.

Anamaria Nu, tu n-ai vrut să mori neînsurat. Că tu m-ai cerut.

Tudor Da, dar a fost aşa, din bun simţ…

Anamaria Ne-am gândit de-a lungul timpului că vom face şi pasul acesta. Oricum, relaţia noastră era la fel şi înainte. Doar că acum suntem puţin mai relaxaţi psihic.

Tudor Vorbeşte în numele tău dacă vorbeşti despre nuntă. Zi „m-am gândit”…

Anamaria Doar că lui i-a fost teamă. Te-ai gândit c-o să rămâi fără casă dacă nu mă luai? (râde)

Tudor Da, casa e pe numele ei. Eu le spun băieţilor la studio, de câte ori vin supărat: „Băh, eşti prost, casa e pe numele ei!”. (râde)

Anamaria Noi ne-am luat apartament înainte de căsătorie şi actele au fost făcute pe numele meu.

Tudor Eu cred că mama ta te-a învăţat aşa.

Anamaria Și el cred că s-a gândit: acum e momentul să fac ceva concret să nu rămân pe dinafară. Şi uite-aşa ne-am căsătorit.

Dar a existat un anume moment al cererii în căsătorie?

Tudor Da, sigur, eram beat într-o noapte…

Anamaria Eram cu el la un concert, era foarte bine dispus şi, la un moment dat, îmi zice: „Alege o dată!”. Era foarte serios.

Tudor Nu eram. Ţipam, că erai în dreptul unei boxe.

Anamaria Şi eu am zis din senin: „3 septembrie”. „Bine, pe 3 septembrie ne căsătorim”. Şi-aşa a fost: atunci am făcut cununia şi-am zis că nu e suficientă o petrecere, să facem totuşi o nuntă mai mare.

Tudor Tu ai hotărât, eu nefiind adeptul nunţilor.

Spune-mi dacă sunt bine informată: Ana, tu ai decorat toată casa?

Anamaria Da, mi-am descoperit în felul ăsta o pasiune. Nu ştiam că am astfel de veleităţi. Când ne-am mutat în casa nouă am zis că vreau să facem ceva pe sufletul nostru.

Şi cu ceva picturi făcute chiar de tine pe pereţi…

Anamaria Da. Pentru că Tudor era plecat mereu la concerte, eu îi trimiteam poze, spunându-i că am găsit corpul ăsta de mobilier, am găsit tabloul ăsta… El, stând mai prost cu orientarea în spaţiu, nu-şi dădea seama cam cum ar arăta şi spunea “Nu” la orice. Bineînţeles că eu, fiind o femeie inteligentă, am făcut de capul meu totul, punându-l în faţa faptului împlinit. Şi s-a supărat pe mine într-o zi că în dormitorul nostru am desenat nişte litere chinezeşti…

Tudor Alea sunt litere chinezeşti? Sunt nişte linii oribile care n-au legătură cu nimic. Poate seamănă, de fapt, cu nişte litere japoneze…

Anamaria Eu le-am văzut pe net. Sunt nişte simboluri…

Dar dacă ea decorează, tu te ocupi cu gătitul, Tudor? Fiindcă ştiu că tu şi Ceauşu aveţi Foodoo People, dedicat gastronomiei.

Tudor Da, dar eu nu mă ocup niciodată cu gătitul. Eu mănânc. Foodoo People e aşa, practic: Ceauşu găteşte, eu pap. Şi Ana găteşte. Şi chiar bine. Uite, asta e o chestie bună la Ana, pentru că eu am o problemă cu mâncarea, gravă de tot, iar ea găteşte foarte bine.

Anamaria Uite că are şi lucruri frumoase de spus despre mine! Ia mai spune!

Tudor Da, mai are sâni frumoşi. Ochi, dinţi… Mai are chestii frumoase. Acum, serios: e frumoasă. Şi foarte inteligentă. Când o să avem un copil, trebuie să fie fată – că alt băiat ca mine, îţi dai seama ce dobitoc ar fi?!  Deci să fie fată şi să semene în mare parte cu mă-sa: adică frumoasă ca mine şi inteligentă ca ea! (râde)

Atmosferă de Sărbători, recreată în shootingul OK! pentru Tudor şi Anamaria care, de fapt, nu petrec Sărbătorile împreună...
Atmosferă de Sărbători, recreată în shootingul OK! pentru Tudor şi Anamaria care, de fapt, nu petrec Sărbătorile împreună…

Dar cât mai aşteptaţi cu copilul?

Tudor Păi nu e de la Dumnezeu. Trebuie să avem timp să facem ce trebuie. (râde)

Anamaria Ba e şi de la Dumnezeu… Tudor glumeşte, normal. Când o fi să fie, noi încercăm să facem ce putem.

Ia să văd dacă vă amintiţi cum v-aţi cunoscut…

Anamaria Da, la emisiunea “Dănutz SRL”. Doamne, ce mică eram… Aveam 19 ani. Mi-ai mâncat toată tinereţea!

Tudor Ce să facem, dacă mi-era foame! Revenind, eu eram vedeta invitată la emisiune.. (râde)

Anamaria Şi eu eram hostess acolo. El s-a îndrăgostit din prima.

Tudor Nu, tu te uitai la mine, ţi s-a părut că sunt splendid. Şi-ţi spun şi de ce: aveam cu 35 de kile mai puţin.

Anamaria Prima dată mi s-a părut că are faţă de broscoi. Şi te-am sărutat eu şi-ai devenit prinţ, ce zici de asta?!

Ana, ai nişte melodii preferate de la Fly Project?

Anamaria Da, Goodbye e piesa mea preferată. A fost făcută într-un moment dificil al relaţiei noastre, în 2010, când noi am fost despărţiţi câteva luni. Atunci am întâmpinat greutăţi…

Tudor Ea a întâmpinat.

Anamaria Da, el a fost foarte relaxat. Glumesc, s-a dat cu capul de pereţi, de-aia a şi compus piesa, pentru că îi era frică să nu mă piardă. Dar am trecut cu bine peste şi iată-ne ce frumoşi şi fericiţi suntem acum.

Dar ce a provocat acel moment?

Anamaria Cred c-a fost un moment de rătăcire din partea lui Tudor.

Tudor Veneam aşa, spre casă într-o seară…

Anamaria Şi-a zis că vrea să se oprească la o altă casă.

Tudor Da, m-am rătăcit, n-oi fi singurul care s-a rătăcit şi nici ultimul. Dar e bine că până la urmă am găsit drumul corect.

Anamaria Am hotărât atunci că o luăm de la zero şi că trebuie să avem încredere unul în celălalt, pentru că fără încredere şi comunicare, nu poate exista o relaţie de cuplu sănătoasă şi fericită. Şi atunci am zis: “OK, am de gând să-ţi reproşez lucruri şi să nu fim fericiţi? Sau trec mai departe fără să gândesc mai mult decât e cazul?”.

Umorul este principalul ingredient al relaţiei lor...
Umorul este principalul ingredient al relaţiei lor…

Exceptând momentul din 2010, cu umorul pe care-l are Tudor, eu nu-mi închipui că voi vă certaţi…

Anamaria Ăsta este pricipalul lui atu!

Tudor Şi singurul! (râde)

Anamaria Sincer, eu n-am fost atrasă din prima clipă de el. Dar pe parcurs m-am îndrăgostit de personalitatea lui, de felul lui de-a fi…

Tudor Practic, ea nu mă iubeşte. Ei îi place de mine! (râde)

Anamaria Cred că e foarte important în viaţă să ai lângă tine pe cineva care să te facă tot timpul să zâmbeşti!

Foto: Sorin Stana; Machiaj: Gabriela Furcelea/www.abacademy.ro; Hairstyle: Victor Bercea/Gett’s Artistic Team; Stilist: Madena Pasăre; Vestimentaţie: Guess, Scotch&Soda, Pepe Jeans/Magazin Collective, Încălţăminte: Atelier Faiblesse; Locaţie: The Temple Social Pub, Bd. Mărășești 71-73INAPOI LA PRIMA PAGINA