INTERVIU: Amna (Andreea) & Cristian Muşat – „Am fost sortiţi să fim împreună“

O familie veselă, pe care muzica, petrecerile machedoneşti şi show-urile din bucătărie o colorează în cele mai puternice nuanţe.

O discuţie cu ei nu poate fi serioasă, din capul locului. Chiar şi când crezi că ai pus cea mai importantă întrebare, răspunsul deturnează tot sensul. Asta pentru că românca Andreea, zisă şi Amna, şi machedonul Cristian fac un cuplu foarte picant. Şi evident, cele mai multe explicaţii gravitează în jurul existenţei lui David, piticul care le-a reconfigurat viaţa de doi ani şi jumătate încoace.

OK!: Te-am prins într-o perioadă relaxată sau între două concerte?
Amna: Între două filmări. (râde) Am avut un weekend liniştit, din punct de vedere concertistic, dar începe agitaţia.

Când ne-am întâlnit, te-ai recomandat Andreea. Cum ai ajuns la Amna?
Amna: Trebuia să-mi găsesc un nume de scenă în 2011 şi am vrut să aibă o semnificaţie mai aparte. În pakistaneză, înseamnă „cea în care te poţi încrede“.

De ce tocmai pakistaneză?
Amna: Aveam o prietenă pe care o chema Amna şi mi s-a părut mai interesant numele ei decât numele meu, Andreea Cristina Muşat. Sunt destule de Andreea în showbiz. Iniţial n-a fost o alegere inspirată, pentru că dup-aia toată lumea îmi spunea Ana, Alma, Dalma, până s-au obişnuit cu el.

Acum, după boom-ul carierei tale pe plan internaţional, unii s-ar putea gândi că eşti o altă tipă cu bani care s-a apucat de muzică.
Amna: Da, puţini ştiu că mi-am vândut maşina pentru asta. Aveam un Opel Corsa, pe care-l luasem în leasing, şi ziua lucram, traduceam documente, iar noaptea cântam. Strângeam bani pentru rate şi ajunsesem să am toată suma ca să-mi achit maşina. Dar, până la urmă, cei 3.500 de euro s-au dus pe piesa cumpărată de la Tom Boxer. Moment în care tatăl meu n-a mai vorbit cu mine vreo două luni, a zis că am făcut cea mai mare prostie ever! (râde) Şi, ca să fie treaba şi mai bună, nici nu făcusem contract, am făcut doar o înţelegere verbală, am mers pe încredere.

Cam mulţi bani pentru o înţelegere verbală.
Amna: Da, săracul Tom Boxer când ne-a văzut cu banii cash, s-a uitat: „Băi, ce-i cu ăştia?“ (râde)

De curiozitate, asta e o sumă mică, mare, medie pentru o piesă?
Amna: Atunci era o sumă mare. Iar acum e de top.

Dar merită investiţia?
Amna: În momentul în care am dat eu 3.500 de euro, iar Tom era în turneu, că îi mergea bine după piesa „Morena“ pe care o făcuse pentru Antonia, am crezut că era ţeapa vieţii mele, pentru că omul era plecat şi nu mai răspundea la telefon. Pe urmă am început să lucrăm la piesa „Tell Me Why“, lui i se părea că n-o cânt bine în engleză, dar de fapt era scrisă prea sus pentru mine, deci a fost o nebunie! Am reinstrumentat-o şi a fost cel mai mare hit al lui Tom Boxer. A zis şi el că n-a mai pomenit aşa ceva şi m-a întrebat ce am mâncat când eram mică. (râde)

Adevărul e că putea fi o investiţie păguboasă.
Amna: Da! Şi atunci i-am spus tatei: „Vezi, vezi?!“. Oricum, nu recomandat nimănui să rişte atât.

În câte ţări te-a dus piesa asta?
Amna: În toate. Şi a fost un mare boom în Polonia, Japonia, America Latină… Ideea e că atunci nu-ţi dai seama ce te-a lovit. Te gândeşti că ai timp să te bucuri, dar nu e aşa, pentru că trebuie să te gândeşti la ce faci după aia. Unii îşi pierd capul.

Adevărul e că atunci când treci de la petreceri private – şi tu cântai cu Hora atunci – şi ajungi pe scenele internaţionale, te cam ia valul, nu?
Amna: Pe mine nu m-a luat valul. Eram prea stresată să nu mă fac de râs, cu ce mă îmbrac – colegii mei aveau haine de superfirmă, iar eu nu-mi permiteam aşa ceva, dar nici nu voiam să nu se vadă că nu sunt la nivelul financiar al celorlalţi. Mi-a fost tare greu, dar am reuşit să le fac pe toate.

Chiar şi o nuntă înainte!
Amna: Chiar şi o nuntă înainte, da! Sunt şapte ani de atunci.
Cristian: Noi am planificat nunta tocmai din motivul ăsta, că ne gândeam că peste vară vom fi plecaţi în concerte de promovare – deşi nu ne spusese nimeni că piesa va avea succes. Dar noi ne făceam planuri!
Amna: Părinţii se uitau la noi ca la nişte nebuni. Toată lumea credea că sunt însărcinatăşi că, de fapt, de-asta vrem să facem nunta.

A fost o nuntă get-beget machedonească?
Cristian: 99 %. (râde) Am avut un moment cu o trupă de coveruri care au cântat un pic rock.
Amna: Se uitau machedonii lui la noi! (râde)
Cristian: O jumătate de oră de rock după şapte ore de muzică machedonească nu s-a simţit. Părinţii se bucurau că ne bucurăm noi!
Amna: Se bucurau pentru că ei credeau că sunt gravidă! (râde) La ei e foarte important să apară repede şi un copil.

Şi, ce să vezi, n-a venit chiar imediat.
Amna: Nu şi ne tot întrebau: „Dar când vine?“.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA