Linda Gray: „Încă îl mai aştept pe Larry să vină pe platou“

Linda Gray mărturiseşte cum încearcă să treacă peste pierderea lui Larry Hagman şi cum reuşeşte să arate atât de bine la 72 de ani!

Când serialul Dallas s-a reîntors pe micile ecrane a fost una dintre cele mai mari reveniri din istoria televiziunii. A fost ceva special în a o revedea pe Linda Gray la ferma Southfork, în rolul soţiei lui J.R. Ewing, Sue Ellen, alături de colegii ei de platou, Larry Hagman (J.R.) şi Patrick Duffy (Bobby Ewing). Iar când Larry s-a stins din viaţă în noiembrie, Linda a pierdut un prieten drag, de care o legau 35 de ani de amintiri frumoase şi care i-a lăsat un gol imens în suflet. Dar iată că actriţa a avut, totuşi, puterea să împărtăşească pentru OK! din recentele aventuri alături de mai tinerii actori din noul Dallas şi cum arată viaţa fără Larry, prietenul ei drag…

Cum e Dallas-ul de când nu mai e Larry?

După ce-a murit el, parcă a rămas un gol. Încă îl mai aştept să vină pe platou şi încă mă mai uit după el, gândindu-mă: „Pe unde-o umbla acum?“ sau „Unde-i vechiul meu prieten?“. Mă tot uit peste scenariu şi mă întreb pe unde-i scena cu Sue Ellen şi J.R.? E greu să pierzi un prieten alături de care ai lucrat atâta timp şi lângă care ai petrecut atâţia ani…

Povesteşte-ne cum a fost ultima voastră întâlnire…

Patrick şi cu mine l-am vizitat la spital, cu două zile înainte să moară. Am stat vreo două ore cu el, fără asistente, doar noi trei, şi am râs şi am văzut că era într-o stare de spirit foarte bună. Ne-a spus: „Mai am două săptămâni de trăit“. Iar eu l-am oprit: „Nu mai vorbi aşa, ai trecut peste toate şi avem de filmat o scenă luni. Oamenii vor să-l vadă pe J.R. Ewing!“. Când am plecat, Patrick şi cum mine am rămas cu impresia că va trece şi peste această încercare şi că o să-l vedem luni la filmări. După două zile, nu mai era în viaţă.

Trebuie să fi fost un adevărat şoc.

Ne-a spus mereu că nu-i e frică de moarte şi l-am respectat pentru asta. Ce binecuvântare pentru el să plece aşa, făcând ceea ce-i plăcea mai mult… fiind J.R.! Am fost dintotdeauna prieteni. În cei 20 de ani în care n-am mai filmat împreună, ne-am văzut chiar şi de două ori pe lună, iar când Patrick venea prin L.A., aveam un nou motiv să ne întâlnim cu toţii. Şi întotdeauna, pe 4 iulie, dădea o petrecere de pomină, la care mergeam cu tot cu copiii. Era ca în familie.

Care este cea mai dragă amintire a ta legată de el?

Era un om incredibil şi foarte generos. Organiza evenimente caritabile şi era foarte preocupat de mediul înconjurător. Pe lângă faptul că era un mare actor, făcea lucruri extraordinare, de care puţină lume ştie.

Povesteai că alături de el, râdeai întruna.

Era un adevărat farsor, mereu pus pe şotii. Îi plăcea să facă lumea să râdă. Întotdeauna a avut ceva copilăresc în el, indiferent de ce făcea. Şi zilnic îi plăcea să-i binedispună pe toţi, fiind foarte spontan şi făcând lucruri pe care alţii se fereau să le facă. Era fermecător.

Cum merg lucrurile la filmări? Eşti ca o mamă pentru cei mai tineri?

Da, ţin la toţi şi nu mă pot abţine să nu mă port cu ei ca şi cu copiii mei, mai ales cu Josh Henderson, care-l interpretează pe John Ross. Vine în fiecare dimineaţă să mă pupe şi să-mi spună: „Bună dimineaţa, mamă!“. Iar dacă stă prea mult seara în oraş sau mănâncă ce nu trebuie, atunci chiar mă transform într-o mamă!

Îi dai şi sfaturi cu privire la femei?

Nu, mă feresc de asta. E o cu totul altă lume decât cea cu care sunt eu obişnuită. E mai bine aşa, dar îi arăt faţa de Sue Ellen, când e nevoie!

Arăţi incredibil. Care ţi-e secretul?

Fac tot ce se spune să faci la vârsta mea – beau multă apă, fac exerciţii, mănânc sănătos, dar munca e cea mai bună formulă anti-îmbătrânire. Ca să lucrezi la vârsta mea în această branşă e un fenomen, e ca şi cum te-ai conecta la o sursă permanentă de energie. Niciodată nu mi-a lipsit energia, aşa m-am născut. Sunt o ciudată pentru că, la vârsta mea, mă pot trezi fericită!

Urmezi o dietă strictă?

Colegii mei râd de mine că vin în fiecare dimineaţă cu smoothie-ul meu verde. E făcut din spanac, banane, proteine, seminţe de in şi ulei de cocos şi mă face să mă simt plină de energie. Pentru cineva de vârsta mea e ceva să mă trezesc în fiecare zi la ora 04.00 şi să mă apuc de muncă. Dar, pentru mine, pare să funcţioneze reţeta asta şi atunci mă ţin de ea.

Ce părere ai despre chirurgia estetică?

Dacă vrei să îmbunătăţeşti ceva şi asta te face să te simţi bine, fă-o. Nu e treaba mea să comentez astfel de lucruri. Am văzut destule ciudăţenii şi normal că-mi spun: „O, Doamne, e înfricoşător, zici că nu mai e om“. Dacă vezi un facelift eşuat sau o operaţie nereuşită în jurul ochilor, mai bine stai departe.

 Foto: guliver/rex features/getty images, ok! syndicationINAPOI LA PRIMA PAGINA