Winona Ryder: „Nu am fost niciodată considerată atrăgătoare“

Actriţa a povestit revistei noastre despre ciudăţeniile copilăriei, omul care afăcut-o celebră şi de ce cred oamenii că aintrat într-un con de umbră.

Ai gravitat mereu între roluri întunecate, dar n-ai încercat niciodată să abordezi un rol de sex simbol…

Încă de pe vremea Beetlejuice eram un copil ciudat. Lydia a fost unul dintre rolurile mele preferate, mă asemănam mult cu ea. Aurmat filmul Heathers, dar am luptat destul de mult pentru a obţine acel rol, pentru că nu am fost niciodată considerată foarte atrăgătoare pentru a deveni o fată populară. Dar am avut norocul să lucrez cu regizori care nu funcţionau ghidaţi de asta.

Cum e să lucrezi cu Tim Burton din nou?

Întotdeauna e o plăcere! Eunul dintre preferaţii mei și niciodată când colaborez cu el nu am senzaţia că sunt la serviciu. Multă lume vede numai latura întunecată din munca sa, dar e și o mare doză de romantism în filmele lui. Copiii încă mai vin la mine și mă întreabă dacă sunt fata din Beetlejuice, ceea ce mă bucură mult.

Ai jucat rolul unei mame în The Iceman. Te-ai gândit că poate și tu ai nevoie de cineva care să aibă mereu grijă de tine?

Sincer, pentru că am început să lucrez de mică, am fost mereu autosuficientă. Dar, altfel, sunt dependentă de anumite persoane. Toată lumea are nevoie de protecţie, de un cămin. Aflăm, uneori, că prietenii noștri au amante sau sunt dependenţi de droguri, lucuri pe care le suspectezi, dar pe care nu vrei să le crezi. Acum, am un prieten al cărui copil face practică în L.A. în cadrul unui reality show cu o familie nebună de tot, nu-mi amintesc numele.

Kardashian?

Da. Nu știu cine sunt acești oameni, dar presupun că sunt foarte celebri. Dar, mă gândesc, de ce să-și dorească cineva să facă asta, de ce să îţi lași copilul să se expună astfel?!

Înainte, locuiai în L.A. Ce părere ai acum despre Hollywood?

Mi-am petrecut ultimii cinci ani construindu-mi o viaţă în San Francisco și mulţi m-au întrebat unde am dispărut și de ce nu mai lucrez. Sunt în continuare la fel de interesată, numai că îmi doresc să fie ceva special, care să merite efortul de-a părăsi o perioadă stilul de viaţă pe care îl am acum. Nu spun că stau într-un turn și aștept marele rol, dar am găsit bucuria în lucruri care, pe la 20 de ani, nu contau. Nu e normal să trăiești cu presiunea că trebuie să accepţi orice rol, chiar dacă nu te avantajează. Spre exemplu, în Black Swan, abia apar în film, dar am fost foarte fascinată de rol și știam că nu durau mult filmările. Acum am parte de și mai multă presiune, pentru că îmi doresc lucruri mai valoroase, care sunt, de obicei, și foarte rare.

Interviu de Jamie Levy & Christina Radish/Hot Features; Foto: Guliver/Rex Features

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA