Iubire ca-n filme. Julia Louis-Dreyfus și Brad Hall, împreună la bine și la greu

Citeste tot despre:

Jurămintele rostite la nuntă, în urmă cu 30 de ani, prind acum o însemnătate și mai mare pentru cei doi comici care se încăpățânează să reziste împreună, în ciuda tentațiilor hollywoodiene inevitabile, dar și a bolii cu potențial fatal cu care a fost diagnosticată recent actrița.

Julia Louis-Dreyfus și Brad Hall, azi

În luna septembrie a anului trecut, când a anunțat că se numără printre victimele cancerului de sân, actrița de 57 de ani a ținut să-i mulțumească soțului ei, Brad Hall (59), pentru sprijinul acordat în cea mai dificilă perioadă din viața ei. Celebrul scenarist și regizor de televiziune i-a fost alături Juliei în cele trei decenii de mariaj care s-au scurs până acum, însă și-a dovedit, mai mult ca niciodată, dragostea pentru partenera sa în timpul tratamentului crunt pe care aceasta l-a urmat, dar și a recuperării ei la fel de dificile. Louis-Dreyfus și-a încheiat, în ianuarie, ședințele de citostatice, iar cei doi băieți ai ei, Henry (24) și Charlie (20), au marcat momentul printr-o parodie cât se poate de haioasă a clipului Beat It, a lui Michael Jackson. Umorul n-a lipsit niciodată din casa lor, cum nici cele mai profunde sentimente de admirație și devotament reciproc nu i-au părăsit nicicând pe membrii uneia dintre cele mai frumoase familii din entertainment-ul american.

În vara anului trecut, s-au împlinit 30 de ani de când Julia și Brad și-au jurat dragoste eternă

Sortiți unul altuia, Julia și Brad s-au întâlnit în studenție, la sfârșitul anilor ’70. Singurul membru de sex feminin al trupei de improvizație conduse de Hall, Louis-Dreyfus s-a prezentat, într-o bună zi, la audițiile pentru o piesă pe care el o producea. Entuziasmul celor doi “boboci” și pasiunea comună pentru comedie i-a apropiat instant, în ciuda diferențelor majore dintre ei. Brad era un tânăr boem, care fusese născut și crescut în California și-și petrecea fiecare moment liber făcând surf, pe când Julia copilărise în Washington, unde familia ei miliardară își stabilise sediul central al afacerilor ei. “Au existat niște momente – n-o să vă spun exact care… – în care am știut pe loc că el este alesul meu”, a recunoscut actrița în 2013. Destinul a făcut ca amândoi să fie cooptați în echipa emisiunii Saturday Night Live, încă din 1982. Julia n-avea mai mult de 21 de  ani atunci și întreaga experiență dobândită în studioul celebrului show TV i-a folosit atât pe plan profesional – făcându-i rost de rolul din serialul Seinfield, care avea să o scoată din anonimat – , cât și în viața personală. Cei doi colegi s-au apropiat tot mai mult unul de altul, devenind, din 25 iunie 1987, soț și soție. După ce și-au unit destinele, nimic nu-i mai putea sta în cale acestui power couple al televiziunii, anii ’90 dovedindu-se a fi cât se putea de glorioși pentru amândoi. Brad s-a implicat în scrierea scenariului pentru filmul Bye Bye, Love (1995), dar și pentru seriale de top precum Fraiser, în timp ce partenera lui de viață devenea un adevărat fenomen datorită rolului interpretat în Seinfeld (care i-a adus atât un Emmy, cât și un Glob de Aur). Mai mult de-atât, cei doi soți au devenit părinți pentru prima dată în 1992, după care și-au extins familia în 1997. Cum era și de așteptat, maternitatea i-a schimbat prioritățile actriței, însă Louis-Dreyfus a reușit să-și balanseze responsabilitățile astfel încât să nu aibă nimeni de suferit. “Mi-a fost foarte greu în tinerețe, aveam zile în care credeam că o să-mi explodeze creierul!”, povestește cea care nu de puține ori își aducea copiii pe platourile de filmare a serialului Seinfeld. “Le făcusem o cameră numai a lor acolo și mă împărțeam tot timpul între copii și tras următoarea secvență din serial. Tot ce pot să spun e că a fost bine că băieții mei au văzut că mama lor muncea din greu pentru cariera ei!”, declară ea. Și, de parcă n-avea deja un program destul de aglomerat, proaspăta mămică a început să se implice și în diverse proiecte ecologice și programe caritabile.

Julia, Brad si cei doi copii ai lor, Charlie si Henry

“Maternitatea mi-a deschis ochii asupra poluării din oceanul Pacific”, unde înotul și surfingul erau, pe-atunci, interzise. Influențată de soțul ei, un surfer împătimit care-ar fi fericit să trăiască chiar și-ntr-un cort, Julia și-a schimbat radical stilul de viață. Cei doi dețin, de ceva ani, o casă pe malul oceanului, care a fost construită din materiale reciclabile și pe care o încălzesc cu ajutorul panourilor solare, iar fosta “Elaine Benes” se declară absolut mulțumită de mașina ei electrică. Merg amândoi adesea la meciurile de baschet ale echipei Northwestern Wildcats, pentru a-l încuraja pe fiul lor mai mic, Charlie, aflat pe teren, și îi sprijină, pe cât posibil, cariera muzicală a primului lor născut, Henry. Julia și Brad și-au continuat, de-a lungul anilor, colaborarea profesională (el a regizat două episoade ale serialului Veep, care-o are, în momentul de față, protagonistă pe Louis-Dreyfus) și se prezintă braț la braț, pe covorul roșu, la fiecare eveniment în cadrul căruia doamna Hall este premiată și adulată. Nu tu invidie în cuplu, nu tu gelozii înăbușitoare! După 30 de ani de căsnicie și niște diferențe destul de însemnate în venituri (ea are o avere personală de 200 de milioane de dolari, pe când el de-abia a agonisit câteva milioane) și premii câștigate (ea a făcut istorie cu numărul impresionant de Emmy și SAG câștigate), cum de au rezistat împreună? Cum de n-au cedat tentațiilor care există la tot pasul în Cetatea Filmului? Cum au reușit să calce în picioare stereotipurile hollywoodiene și, mai mult, să depășească orice așteptări?

Sunt voci care susțin că secretul mariajului lor longeviv constă în libertatea pe care și-ar îngădui-o cu generozitate unul altuia… Adică se bucură amândoi, din plin, de o relație deschisă, care le permite apropierea de anumiți terți, fără complicații inutile. Asemenea ipoteză nu a fost niciodată confirmată de niciunul dintre cei doi soți. Dar nici infirmată. Ceea ce nu poate însemna decât două lucruri – sunt destul de emancipați ca să nu-și complice viața cu o monogamie pe care o consideră lipsită de sens sau nu-și pierd timpul comentând zvonurile apărute cu privire la căsnicia lor. Oricum ar fi, ceva tot fac bine de arată la fel de îndrăgostiți unul de altul ca-n prima zi! Iar Julia cunoaște exact dimensiunea efortului depus pentru a menține vie relația cu partenerul ei de viață. “Pur și simplu, l-am găsit pe bărbatul potrivit mie! Am fost norocoasă!”, încearca să ne convingă, în 2012, de simplitatea menținerii fericirii în doi. Însă nu-i doar atât. Actrița care deține cele mai multe premii Emmy și Screen Actors Guild Awards vorbește, cu sinceritate și simț al răspunderii, despre prioritatea ei nr. 1 – mariajul ei, familia. “O să spuneți că e un clișeu… dar am muncit pe brânci ca să păstrez familia asta intactă. Și a fost plăcerea mea să fac asta, pentru că doar așa, datorită ei, am putut supraviețui în showbiz”, pune, într-un final, punctul pe i. Iar întregul ei travaliu de până acum a meritat cu prisosință. În cele mai negre momente ale vieții ei, care-au succedat veștii apariției cancerului, Julia își are întreaga familie alături, care, vorba ei, nu face altceva decât să o ajute să supraviețuiască la Hollywood.INAPOI LA PRIMA PAGINA