Jim Carrey vorbește despre depresia care l-a stăpânit ani la rând: „Nu-mi pasă ce vor crede oamenii despre mine”

A ajuns faimos în anii ’90 cu rolurile sale în cele mai tari comedii ale acelei perioade, filmele sale având succes în lanț, dar acum doi ani viața sa o luat o altă turnură din momentul în care iubita  Cathriona White  s-a sinucis, iar el a fost învinuit de gestul necugetat al femeii cu 25 de ani mai tânără.

A fost complet distrus la înmormântarea iubitei tinere.

A intrat într-un con de umbră, nu i-a mai păsat de cum arată, a slăbit considerabil și a fost personajul principal într-o depresie ce părea fără sfârșit. Jim Carrey a recunoscut că s-a luptat cu gândurile negre, dar acum insistă că a depășit  în mare măsură aceste momente. Într-un interviu recent pentru I news , starul în vârstă de 55 de ani a spus că se simte „uneori fericit”. „În acest moment nu sunt depresiv. Nu experimentez starea de depresie. Am fost în așa ani la rând, dar acum, când vine ploaia, plouă și se duce. Nu rămâne suficient de mult pentru a mă scufunda și a mă îneca”, a mărturisit într-un mod metaforic starul.

Iubita  s-a sinucis, iar el a fost acuzat de moartea ei.

A fost o vreme când starul era unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood, unul dintre cei mai cunoscuți comedienți, dar pierderea iubitei sale l-a făcut de nerecunoscut. A fost acuzat de moartea iubitei și târăt de familia acesteia într-un proces pe fondul unei moarți ilicite, iar asta și suferința de a pierde pe cineva drag l-au făcut să cadă într-o depresie cumplită. A lăsat în urmă celebritatea și aparițiile în spațiul public au fost destul de rare: „Nu-mi pasă ce vor crede oamenii despre mine după moartea mea. Tot ceea ce vreau este ca ei să vadă în mine o energie pozitivă, un miros plăcut plutește în urma mea.”

Actorul nu are regrete cu privire la cariera pe care a avut-o cândva, dar care a pălit în ultimii ani, acea carieră care l-a îmbogățit  și care i-a asigurat un loc de seamă printre vedetele de la Hollywood. „Sunt în regulă cu tot ceea ce s-a întâmplat, chiar și cu oribilul pe care îl cunoașteți, în ceea ce privește viața mea și arta. Am multe satisfacții când mă uit înapoi la lucrurile astea. Cu toate acestea, a continuat să spună că încă mai are zile negre: „Se întâmplă lucruri cu adevărat bune, dar există și ceva rău.”

Așa arată actorul acum, mult mai slab și cu un zâmbet forțat pe buze. Fotografiat la Festivalul de Film de la Veneția, anul acesta.

Confirmă ieșirea din depresie, dar comportamentul și vorbele sale par să-l contrazică. Vorbind despre pictură, o pasiune veche a actorului, Jim a mărturisit că în viață este ca în artă, poți strica totul într-o secundă. „Prin tot ceea ce fac risc să stric totul dintr-o singură mișcare. De multe ori spun <<Doamne, dacă asta nu funcționează! Am depus mult efort în acest tablou! >>. Dar dacă nu o fac, nu  ajung la ceva sublim, la ceva care poate fi cu adevărat impresionant. Acestea sunt întotdeauna riscurile pe care trebuie să mi le asum și care mă împing până în punctul de a distruge ceva la care țin foarte mult.”Această fisolofie pare că se potrivește perfect cu întâmplările din viața sa. Și-a asumat riscuri, chiar dacă l-au împins la extreme și uneori a pierdut mult.

Foto: Arhiva OK!INAPOI LA PRIMA PAGINA