Johnny Hallyday a murit!

Lumea muzicii internaționale e în doliu! Cântărețul și actorul de origine franceză s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani, în urma unei lupte cu cancerul!

Johnny Hallyday a murit la 74 de ani

Johnny Hallyday, considerat ”Elvis Presley” al muzicii franceze, a murit, astăzi, 6 decembrie, pierzând lupta cu cancerul pulmonar. Trista veste a fost dată chiar de către soția sa, Laeticia Boudou, cu care era căsătorit de mai bine de douăzeci de ani: „Scriu aceste rânduri şi nu-mi vine să cred. Dar este adevărat. Soţul meu nu mai este cu noi. Ne-a părăsit în această noapte, aşa cum şi-a trăit întreaga viaţă, cu curaj şi cu demnitate”, a spus ea.

Pe numele său adevărat Jean-Philippe Smet, el a vândut aproximativ 100 de milioane de discuri şi a jucat în câteva filme, relatează BBC. El a primit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare din partea preşedintelui Jacques Chirac în 1997.

Istoric medical

Johnny Hallyday și soția sa

În iulie 2009, Hallyday a fost diagnosticat cu cancer de colon. În luna noiembrie a aceluiași an, Hallyday a trecut printr-o operație de hernie de disc, care, însă, a cauzat complicații. La acel moment, muzicianul a fost transportat dintr-un spital din Paris în Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles. Doctorii au anunțat atunci că au fost nevoiți să-l pună pe Hallyday într-o comă indusă pentru a putea repara leziunile provocate de acea operație. În decembrie, muzicianul și soția sa au dat în judecată echipa medicală care a făcut operația originală. Conflictul s-a dizolvat în februarie 2012.

Regretele celebrităţilor

“Există o bucată de Johnny Hallyday în fiecare dintre noi”, se arată în declarația președintelui Emmanuel Macron. “Publicul astăzi este în lacrimi, iar întreaga țară plânge.“Atitudinea rock-n-roll-ului pe care a adus-o din SUA l-a făcut un idol pentru tinerii anilor ’60. Când s-au terminat zilele bune ale rock ‘n’ roll-ului, publicul ar fi putut să-l abandoneze, dar el a început o nouă viață”, scrie președintele Macron.

“Sunt foarte tristă să aflu vestea că Johnny Hallyday a murit. A fost un gigant..un adevărat simbol! Gândurile mele se îndreaptă către familia sa, către cei dragi și către milioanele de fani care l-au adorat timp de mai multe decenii. Pierderea este dureroasă, dar nu va fi niciodată uitat”, a scris şi Celine Dion.INAPOI LA PRIMA PAGINA