Kevin Spacey, un predator sexual apărat de greii de la Hollywood?

Citeste tot despre:

, , ,

La mijlocul lunii octombrie, o cunoscută jurnalistă de televiziune din America, pe numele ei Heather Unruh, tulbura apele scandalului sexual în care era implicat Harvey Weinstein și făcea o acuzație șocantă legată de unul dintre cei mai premiați actori de la Hollywood. Starul din House of Cards, Kevin Spacey.

Cu rolul din American Beauty, în care Spacey joacă un bărbat matur amorezat de o puștoaică, a câștigat Oscarul

Ei bine, fosta prezentatoare de știri a postat pe contul ei de Twitter o fotografie cu actorul în cauză, pe care l-a acuzat că a agresat sexual de o persoană apropiată ei.

Heather Unruh susținea că, deși întâmplarea este mai veche, ieșirea ei se datorează recentului scandal sexual de la Hollywood care îl are în centru pe Harvey Weinstein și care i-a dat curaj. Este timpul ca piesele de domino să cadă, adaugă aceasta pe contul ei social.

Anthony Rapp

Să fie această persoană agresată în trecut și care nu a avut curaj să facă publică, până acum, întâmplarea, chiar actorul Anthony Rapp (46)? După cum știam, acesta a povestit pentru site-ul Buzzfeed.com că a fost agresat sexual de Spacey, pe când aceasta avea doar 14 ani și a fost invitat la o petrecere organizată în casa actorului pe atunci în vârstă de 26 de ani. În ciuda diferențelor de vârstă dintre aceștia, cei doi s-au împrietenit după ce au jucat împreună în diferite piese de pe Broadway.

Întâmplarea a avut loc în 1986, iar, la sfârșitul petrecerii, Spacey l-ar fi luat în brațe pe adolescent, apoi l-a pus pe patul lui, s-a urcat deasupra lui și a început să îi facă avansuri sexuale.

În 2000, Spacey era fotografiat cu un tânăr model, cu care se îmbrățișa într-un parc
Unul dintre cadrele neclare publicate în revista Star, cu cei doi îmbrățișați

“Mi-am dat seama că vrea să se întâmple ceva sexual între noi”, completează Anthony Rapp, care povestește, apoi, că a reușit să scape din strânsoarea lui Spacey, care era oarecum beat, și că s-a refugiat în baie. Din fericire pentru actorul pe atunci în vârstă de 14 ani, Spacey l-a lăsat, apoi, să plece din apartamentul lui, însă toată întâmplarea l-a traumatizat pe Rapp.

Această mărturisire l-a forțat pe Kevin Spacey să-și recunoască public orientarea sexuală și să-i ceară scuze lui Anthony Rapp:  ”Îi port un respect deosebit actorului Anthony Rapp și sunt terifiat să-i aud povestea. Sincer, nu-mi amintesc de întâlnirea noastră, dat fiind faptul că au trecut peste 30 de ani. Dar dacă m-am comportat așa cum a povestit el, atunci îi datorez scuze pentru ceea ce pare a fi un comportament impropriu al unui bețiv. Povestea asta mă încurajează însă să povestesc și despre alte lucruri care se-ntâmplă în viaţa mea. Ştiu că există poveşti şi zvonuri despre viaţa mea personală, alimentate de faptul că sunt foarte protector când vine vorba despre viaţa mea personală. Aşa cum ştiu apropiaţii mei, de-a lungul vieţii mele am avut relaţii şi cu bărbaţi şi cu femei. Am iubit şi am trăit momente romantice cu bărbaţi şi aleg acum să trăiesc ca un homosexual.“

Să fie asta o mișcare inteligentă de PR, prin care Spacey recunoaște că este homosexual doar ca să abată atenția de la adevărata problemă în acest caz: avansuri sexuale față un minor?

Unele voci au criticat răspunsul lui Spacey, iar printre acestea este și cea a jurnalistului și scriitorului Dan Savage: „Nici o cantitate de alcool sau o ascundere a sexualității nu scuză sau explică agresarea sexuală a unui copil de 14 ani.”

Comediantul Cameron Esposito a comentat și el în același ton: „Să fii gay nu are nicio legătură cu a te da la persoane minore.”

Un alt comediant, Guy Branum, este de aceeași părere: „Totul este o încercare de PR de a distrage atenția oamenilor de la faptul că ai încercat să molestezi un copil.”

Și jurnalistul Jeff Black este contrariat de răspunsul lui Spacey: „Nimănui nu-i pasă că Kevin Spacey e gay. Toți cei care cunosc câte ceva despre lumea Hollywood-ului știau asta. Dar ne-ar putea păsa de faptul c-ar putea fi un pedofil.”

Nu este prima dată când s-ar fi comentat în presă că Spacey, homosexual sub acoperire timp de atâția ani, ar fi destul de agresiv sexual cu tinerii atrăgători pe care îi cunoaște în diferite ocazii: chelneri, actori debutanți, manechini etc.

Mai mult, se vorbește că Spacey ar continua acest comportament și la fimările pentru serialul House of Cards, unde face constant avansuri sexuale actorilor tineri implicați în producție.

Să fie acesta un nou caz Weinstein, dar cu victime minore? Să fie acesta un al doilea secret bine păstrat la Hollywood, după cel al mogulului Miramax? Rămâne de văzut.

Dar lăsăm aici o acuzație indirectă făcută de Seth MacFarlane, creatorul serialului Family Guy, care ar fi inclus într-un episod din celebra producție animată o secvență în care un copil dezbrăcat aleagră și strigă următoarele: „Ajutor, am scăpat din pivnița lui Kevin Spacey!”.INAPOI LA PRIMA PAGINA