Klaus Iohannis, prezent la summitul NATO alături de Macron și Trump FOTO

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a participat la Summitul Alianței Nord-Atlantice, organizat la Bruxelles, alături de liderii aliați, printre care președintele Emmanuel Macron al Franței, dar și controversatul Donald Trump.

foto: captură video

Președintele României a luat parte, astăzi, la Bruxelles, la reuniunea celor 29 de țări membre NATO. Primele fotografii realizate la eveniment au fost făcute deja publice, Klaus Iohannis apărând alături de președintele francez Emmanuel Macron, de Donald Trump, dar și de alți lideri politici europeni.

Imaginile au ajuns rapid virale, mulți internauți atrăgând atenția asupra accesoriului purtat de președintele României. Și asta pentru că niciun alt președinte nu a ales să apară în fotografia oficială al summitului NATO cu ochelari de soare.

Potrivit unui comunicat emis de agenția Mediafax, programul evenimentului din 11-12 iulie va include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliați, dar și o reuniune în formatul Misiunii resolute Support din Afganistan. „Reuniunea va reprezenta o oportunitate de exprimare concretă a unităţii şi solidarităţii aliate, respectiv a relaţiei transatlantice şi a determinării aliate în faţa ameninţărilor globale sporite. Pentru ţara noastră, Summitul prezintă o importanţă deosebită din perspectiva avansării proiectelor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic al NATO, dar şi a proiectării stabilităţii în vecinătatea estică, mai cu seamă în regiunea Mării Negre”, arăta Preşedinţia.INAPOI LA PRIMA PAGINA