Legenda rock Tom Petty a murit la 66 de ani

Artistul în vârstă de 66 de ani a fost găsit ieri în stare inconștientă, în urma unui atac de cord suferit în casa lui din Malibu

„Suntem devastaţi să anunţăm moartea prematură a lui Tom Petty. A murit în pace, înconjurat de familie, de membrii trupei şi de prieteni“, a transmis familia cântăreţului. Tom a fost transportat de urgență la UCLA Medical Center, în speranța că va putea fi salvat. Ironia neagră a făcut ca poliția să-i anunțe deja moartea atunci când Petty încă era conectat la aparate. Ulterior, autoritățile și-au cerut scuze – dar, din nefericire, știrea eronată a devenit realitate, medicii nemaiputând face nimic pentru el.

Petty tocmai încheiase în septembrie un turneu de anvergură prin care aniversase 40 de ani de carieră. „Cred că acesta va fi ultimul turneu în America”, declarase Tom pentru Rolling Stone în decembrie anul trecut. „Probabil că vom continua să cântăm, dar nu cred că vom mai avea un turneu cu 50 de spectacole. Eu şi colegii mei am trecut cu toţii de 60 de ani… Am o nepoată cu care aş vrea să petrec cât mai mult timp posibil”, a adăugat atunci artistul. Născut pe 20 octombrie 1950, Tom a crescut în Gainesville, Florida, într-o familie cu un tată abuziv emoţional şi fizic. Muzica a fost pentru el evadarea perfectă. Şi a simţit asta foarte devreme, încă de la 10 ani, când l-a întâlnit pe Elvis Presley pe platourile unde starul filma pelicula Follow that dream, în echipa de producţie lucrând şi unchiul lui Tom. Cea de-a doua experienţă care l-a marcat a fost momentul când a văzut formaţia Beatles la Ed Sullivan Show. Atunci a ştiut sigur că vrea să facă muzică într-o formaţie. Visul i s-a împlinit, devenind faimos în anii 70 cu trupa sa, The Heartbreakers, alături de care a lansat hituri precum „American Girl“, „Free Fallin“, „Breakdown“, „Listen to her heart“ şi „Into the great wide open” – grupul fiind inclus  în celebra Rock and Roll Hall of Fame în anul 2002.

 

În 1979, după o aprigă dispută legală cu casa sa de discuri, Tom Petty şi-a declarat falimentul. În paralel, nici mariajul lui cu Jane Benyo, cu care se căsătorise în 1974, nu mergea strălucit, Jane alunecând pe panta drogurilor. O pantă pe care a alunecat şi Tom. Din acest mariaj încheiat în 1996 au rezultat două fiice, Adria şi AnnaKim. Tom a reuşit apoi să-şi refacă viaţa, recăsătorindu-se în 2001 cu Dana York Epperson, cea care i-a fost alături până în ultima clipă.

 

 

Foto: Getty Images


INAPOI LA PRIMA PAGINA