Mănâncă în timp ce doarme. Ce cântăreț celebru suferă de această boală ciudată?

În cazul în care vă întrebați de ce boli ciudate mai suferă vedetele pe la Hollywood, aflați că un cântăreț celebru suferă de o formă de somnambulism, în care mănâncă tot ce găsește în cale.

Robbie Williams e cel care a mărturisit că suferă de această boală rară, care afectează aproximativ 1-2% din persoanele din întreaga lume. Ce presupune mai exact această boală? Trezitul în miezul nopții pentru a se hrăni. Persoanele care suferă de această boală, clasificată drept tulburare de alimentație, se află undeva între vis și starea de trezie, adică sunt inconștienți de ceea ce fac.

Vorbind despre această cumplită boală, Robbie a admis, jovial cum îl  știm, că se luptă deja de un an cu această condiție și că a descoperit-o atunci când și-a propus să piardă îm greutate, însă nu reușea. ”Fac acest lucru foarte ciudat, și deja se întâmplă de un an, în care mă trezesc noaptea și mănânc. Sunt complet în lumea visului și mă trezesc, apoi mă-ndrept spre bucătărie. Nu o fac intenționat, nu sunt conștient că fac asta, dar o fac!”, spune acesta.

Povestind într-o notă pozitivă despre ce se-ntâmplă cu el, Robbie a povestit și că organismul său tânjește după alimente bogate în calorii, ceea ce nu-l ajută deloc în țelul lui de a slăbi. ”Aparent, nici în somn nu-mi place să mănânc kale. Vreau zahăr și grăsimi. E foarte ciudat, dar se întâmplă.”.

Cât despre cauzele acestei boli, cercetătorii spun că stresul, anxietatea, abuzul de substanțe interzise și alte astfel de lucruri o pot declanșa.INAPOI LA PRIMA PAGINA