Melania Trump, fără văl în Arabia Saudită. Ce a purtat Prima Doamnă în țările musulmane?

În timpul unui climat politic zbuciumat, soții Trump s-au hotărât să dedice o săptămână unui turneu de politică externă prin toată lumea. Donald Trump, alături de soția Melania și de fiica Ivanka și soțul său au început primul lor turneu extern cu o vizită în Arabia Saudită. Această țară musulmaă este prima pe lista președintelui Statelor Unite ale Americii, urmând să poposească și în Israel, la Vatican și să participe la summitul Nato din Bruxelles, Belgia, turneul terminându-se cu participarea familiei prezidențiale la summit-ul G7 din Taormina, Italy.

Melania a fost foarte sexy la plecarea de la Casa Albă.

Așa că este un prilej deosebit de bun pentru Melania Trump și pentru prima fiică, Ivanka Trump, să se implice în viața politică, să discute cu soțiile unor oameni importanți, să câștige simpatia popoarelor și, desigur, să defileze în ținute alese cu grijă. Prima Doamnă a Americii, împreună cu Donald Trump, Ivanka Trump și soțul acesteia, Jared Kushner, au fost fotografiați vineri, 19 mai, în timp ce plecau de la Casa Albă, Washington. La plecarea de la reședința președintelui, Prima Doamnă a îmbrăcat un pulover alb cu mânecă lungă marca Max Mara și o fustă de piele cărămizie, creație Hervé Pierre, cu cusături proeminente de culoarea fildeșului. În același timp, Ivanka Trump a optat pentru o rochie trei sferturi foarte mulată, cu imprimeu floral, accesorizată cu o pereche de ochelari de soare cool.

O parte din familia Trump a părăsit Washingtonul în drum spre Arabia Saudită pentru prima lor vizită oficială de peste mări. Turneul va dura nouă zile și va fi presărat de apariții oficiale, întâlniri și evenimente neprevăzute cu oficiali din Arabia Saudită și o serie de alți conducători. Prima oprire – țările arabe.

Sosiți în Arabia Saudită, Donald și Melania au fost întâmpinați de regele Salman și de membrii familiei regale și am putut vedea un nou look al Primei Doamne, care a optat pentru ceva mai sobru – o salopetă până în pământ, cu mânecă lungă, toată neagră, oarecum asemănătoare cu hainele lungi și închise la culoare purtate de femeile arabe. Pentru a nu părea o ținută monotonă, Melania a ales o accesorizare puternică, cu o curea lată aurie și un colier masiv.

A purtat o salopetă neagră, accesorizată cu auriu.

De data aceasta, mama i-a luat fața fiicei, Ivanka optând pentru o rochie lungă cu imprimeu floral, în nuanțe de bleumarin, alb și roșu, nu la fel de spectaculoasă ca ținuta Melaniei.

Ivanka a ales și ea să apară într-o ținută mai sobră.

Cert este că nici Melania, nici Ivanka și nici celelalte femei din delegație nu au purtat celebrul hijab, vălul pe care femeie arabe sunt obligate să îl poarte în public. Când vine vorba de oaspeții de altă religie, această regulă nu este valabilă, la fel cum și strânsul mâinii unei femei – așa cum s-a întâmplat în cazul regelui Arabiei Saudite, care a făcut acest gest pentru Prima Doamnă, nu este un obicei des întâlnit. Melania și Ivanka nu au trebuit să se îmbrace după portul tradițional și au putut alege orice fel de piese vestimentare, respectând o singură regulă – decența.

Prima Doamnă a ales o rochie lungă, într-o culoare puternică.

La una dintre petreceri, Melania a optat pentru o superbă rochie lungă, fucsia, de tip capă, accesorizată cu un colier statement, o rochie care a impresionat prin croi. Melania a schimbat mai multe ținute de-a lungul acestui weekend, de la rochia trei sferturi de tip army, cu curea maro în talie, la costumul alb cu pantofi stiletto negri.

S-a întâlnit cu mai multe femei importante.
Este singura care nu a purtat văl, pentru că nu este obligatoriu pentreu femeile de altă religie.
A schimbat mai multe ținute în timpul turului în Arabia Saudită.
Melania a ales și un costum masculin alb, completat de o bluză neagră și pantofi cu toc.

Foto: Hepta, Instagram Flotus, Getty, TwitterINAPOI LA PRIMA PAGINA