Melania Trump vs Brigitte Macron. Cine iese câștigătoare din duelul stilistic?

Provin din lumi şi culturi diferite, gândesc diferit şi simt diferit. Au atât de multe trăsături antagonice, dar tocmai de-asta sunt la fel de mult blamate şi privite cu scepticism. La nivel de imagine, însă, sunt apreciate şi chiar invidiate. Să vedem cum se desfăşoară duelul stilistic al celor două soţii de preşedinţi. Noi l-am invitat pe analistul de modă Alin Gălăţescu să comentează stilurile celor două Prime Doamne, exclusiv pentru OK!.

Competiţia vestimentară a Primelor Doamne, în cuvintele lui Alin Gălăţescu:

Cele două Prime Doamne ale Lumii sunt un joc al contrariilor perfecte. Melania Trump e reprezentanta poveştii clasice de model din „Sports Illustrated“, vânat cu succes de un magnat în vârstă, iubitor de frumos. Brigitte Macron, dimpotrivă, e simbolul unei poveşti „imposibile“, romantice, între o profesoară şi elevul ei, îndrăgostiţi nebuneşte peste timp şi oprelişti, mai ales două decenii în contul doamnei. Două istorii, două ţări speciale, două stiluri diferite.

Melania Trump, la inaugurare
La întâlnirea cu Regina Rania a Iordaniei
La o recepție de pe 4 iunie

Melania Trump (47), SUA

După Jackie O, Melania Trump se anunţă a fi deja cea mai elegantă Primă Doamnă a Americii. Melania stăpâneşte perfect ieşirea în evidenţă. Este la fel de credibilă şi spectaculoasă cu un decolteu amplu – cu vedere la sânii săi „Sports Illustrated“ –, dar şi în helăncile închise pe gât, cu o rochie corset dezvelindu-i umerii feminini şi până la o cămaşă albă integrată într-un costum cu pantalon monocrom, de la stilul romantic până la cel minimal-urban, de la cel de Red Carpet până la cel de office new-yorkez. Abordează creaţii de designeri renumiţi, majoritatea americani, inventivi şi senzuali, sofisticaţi şi urbani. Ralph Laurent pare designerul ei de suflet, dar nu se sfieşte să abordeze nici Carolinna Herrera sau Zac Posen. Doar Tom Ford i-a pus interdicţie estetică. Restul deja o iubesc. Poartă totul bine, cu încredere, cu carismă şi senzualitate. Deja simt conturarea, cât de curând, a unui adevărat „Stil Trump“ – Melania Trump, surpriza plăcută a unei administraţii încă în derivă.

Doamna Macron, în timpul campaniei electorale
Cu o ținută tinerească, alături de Emmanuel Macron
Alături de Președintele Franței, la depunerea jurământului

Brigitte Macron (64), Franța

În totală opoziţie cu Melania, Prima Domnă a Franţei are o luptă stilistică şi financiară, în fond, de imagine, cu Carla Bruni – doamna Sarkozy. Într-o ţară a stilului, noua Primă Doamnă trebuie să facă uitată garderoba sofisticată şi scumpă a doamnei Sarkozy, ţinând cont de preconcepţiile alegătorilor – ce se aşteaptă de la o „proletară“ în Palatul Preşedinţiei – şi mai trebuie să-şi adapteze cultura stilistică a unei profesoare care luptă de zeci de ani cu vârsta şi reuşeşte să-i stea aproape celui mai în vogă şi mai tânăr lider politic al Franţei. Ca atare, îşi foloseşte argumentul picioarelor, spectaculoase – asemănându-se astfel perfect cu Prima Doamnă a României – folosind mai ales rochii deasupra genunchilor, monocrome, costume soft cu fuste midi, rar jeanşi – ca singurii pantaloni, în excursie sau medii exotice. A găsit soluţia minune în ochii alegătorilor, prin închirierea de costume sau rochii – astfel purtând creaţii de designeri, în special Louis Vuitton – fără să i se poata imputa preţul. Mai are de lucrat la originalitate, feminitate şi personalitatea stilului. A început, însă, cu dreptul. Aştept soluţiile viitoare.

foto: guliver/getty images/rex features/splash news, heptaINAPOI LA PRIMA PAGINA