Melanie Griffith, ghid de supraviețuire

La 59 de ani nu e uşor să te apuci să ştergi tatuaje din iubire. Dar pe ea destinul a forţat-o să lupte ca să-şi revină după despărţirea de marea dragoste.

Mandatory Credit: Photo by Rob Latour/Variety/REX/Shutterstock (5799951cx) Melanie Griffith Hallmark Channel Summer Television Critics Association Press Event, Los Angeles, USA - 27 Jul 2016

Divorţul ei de Antonio Banderas a fost de trei ori mai greu decât şi-a închipuit lumea. Nu doar fiindcă era bărbatul pe care îl iubise cel mai mult, ci şi fiindcă despărţirea a survenit la o vârstă dificilă, după o viaţă în care se luptase cu dependenţa de alcool şi cocaină. Acesta era şi cel mai mare pericol: ca durerea să n-o arunce din nou pe panta dependenţelor. Melanie s-a internat în 1988, 2000 şi 2009 la re­abilitare. „Sunt norocoasă că sunt în viaţă“, mărturisea ea chiar în acel 2009 despre excesele la care-şi supusese corpul. Prima dată prinsese gustul acestor vicii când începuse să trăiască în­tr-o lume sălbatică a sexului şi drogurilor cu Don Johnson, la 18 ani. „Nu prea-mi păsa de viitorul meu“, spune ea. Cinci ani mai târziu s-a măritat cu actorul Steven Bauer, divorţul lor din 1985 împingând-o în ghearele alcoolului. Semnalul de alarmă a venit chiar pe platourile peliculei ei de succes Working Girl din 1988, când regizorul Mike Nichols a ameninţat c-o concediază după ce a venit beată la filmări. Şi totuşi, Melanie n-a reuşit să-şi în­vingă demonii, ani mai târziu Antonio Banderas povestind cât s-a chinuit luptând ca să-şi ţină soţia departe de vicii. „Melanie se simte mai puternică şi mai echilibrată ca niciodată. Fiindcă munceşte mult pentru psihicul ei şi pentru cariera sa“, spune azi o sursă apropiată actriţei pentru revista Closer. Cum a reuşit să nu recidiveze şi să depăşească drama rupturii de Antonio Ban­deras? A bifat toate strategiile posibile…

BURBANK, CA - JUNE 03: (L-R) Actress Dakota Johnson and her grandmother actress Tippi Hedren, mother Melanie Griffith and half-sister Stella Banderas pose at the opening night of "No Way Around But Through" at the Falcon Theatre on June 3, 2012 in Burbank, California. (Photo by David Livingston/Getty Images)
Copiii. Stella, fiica ei cu Banderas, şi Dakota, fata din relaţia cu Don Johnson, îi sunt cu adevărat apropiate. Melanie mai are un fiu de 30 de ani, Alexander Bauer, din căsnicia cu Steven Bauer.

„Melanie a aruncat multe piese de mobilier, obiecte de artă, cărţi şi alte lucruri care-i aminteau de Antonio. În plus, a în­ceput să lucreze ca voluntar la un spital de copii şi face sport de patru ori pe săptămână cu antrenorul ei personal, Gunnar Peterson“, dezvăluie aceeaşi sursă. Mai mult, fosta doamnă Banderas a început să se concentreze tot mai mult pe carieră, un lucru pe care îl neglijase multă vreme. Iar rezultatele n-au întârziat să apară. Anul ăsta a fost ocupată cu filmările pentru două proiecte foarte interesante, în compania unor actori de primă mână: J.L. Ranch, un western modern, cu Jon Voight şi James Caan, şi Where The White Man Runs Away, alături de Al Pacino. La sfatul psihologului, a început să petreacă tot mai mult timp şi alături de vechi prietene, pe care le abandonase… „Se întâlneşte tot mai des cu Goldie Hawn, Sharon Stone şi Jane Fonda. În general, a reluat legătura cu oameni dragi cu care nu prea s-a văzut de multă vreme“, dezvăluie aceeaşi sursă. La drept vorbind, doamnele îi pot face şi ele o infuzie de optimism. Şi pentru că îi plac decoraţiunile interioare, s-a ocupat şi de două dintre dormitoarele din aparta­mentul ei din New York, tocmai pentru ca Stella, fiica ei cu Antonio, şi Dakota, din relaţia cu Don Johnson, s-o poată vizita de Sărbători. Pare un restart bun, iar dacă nu se va întoarce pe masa chirurgului estetician pentru o nouă intervenţie – a câta?! – atunci e cu atât mai bine!

foto: guliver/rex features/getty imagesINAPOI LA PRIMA PAGINA