Ce face, de fapt, Naomi Campbell la Moscova

Citeste tot despre:

,

Citesc, chiar  în revista „OK!”, despre Vladimir Doronin, miliardarul lui Naomi Campbell. „Pantera neagră” şi-ar fi găsit, în sfârşit!, fericirea, în braţele (cum altfel?) unui rus care ar fi cheltuit până acum 110 milioane de dolari pentru capriciile divei trecute, deja!, de prima dintre tinereţi. Cât de trist! Naomi Campbell este, de fapt, ca un fotbalist aflat la apusul carierei, ca Eto`o sau ca Rivaldo, care ia calea Estului când nu mai are nicio căutare în Vest.

Naomi (41 de ani) s-a stabilit la Moscova, îi e greu, dac-aţi şti şi voi ce frig e la Moscova!, dar s-a adaptat. Dă petreceri luxoase (ultima, acum o lună, a costat 3.7 milioane de dolari!) se întreţine cu alte întreţinute de clasă şi îşi pune bărbatul să îi cumpere case. O vilă în Turcia, un apartamenţel la Sao Paolo, un palat la Veneţia (se răsucesc în morminte dogii!).  Şi tablouri, şi bijuterii, tot ce trebuie pentru a fi femeia unui cocalar desăvârşit, de talie mondială. Nu vă ascund: mi s-a făcut greaţă. Ce face, de fapt, Naomi Campbell la Moscova? Dă o demonstraţie completă a josniciei speciei umane – cam asta face.
Cu ce se ocupă domnul Doronin? Este, bineînţeles, om de afaceri, că doar nu era să fie funcţionar cu grad redus de răspundere într-o gubernie de la mama dracului! Şi ce afaceri face domnul Doronin? Imobiliare, desigur. Nu există, în lume, impostură mai mare decât imobiliarele! Domnul Doronin nu a lăsat nimic omenirii, nicio teorie nu îi va purta numele, nicio revoluţie nu se va duce în numele ideilor sale, nicio operă de artă nu îi va supravieţui, nu a donat 110 milioane de dolari pentru o cauză care să merite, nu va eradica foametea din nicio ţară africană. Domnul Doronin nu a creat nimic care să devină indispensabil în viaţa contemporanilor săi. Domnul Doronin este, aşadar, un parazit hămesit trăind din suferinţa altora. Ştiţi cu câtă suferinţă se fac asemenea averi?

Căci e limpede că domnul Doronin şi-a făcut averea uşor şi o risipeşte la fel de uşor, într-o sete de măreţie care nu arată decât cât de jos poate, de fapt, să coboare omul. Naomi Campbell este un accesoriu costistor, probabil cel mai scump dintre accesoriile miliardarului. „Sunt femeie şi vreau să devin mamă într-o bună zi”, declară modelul de top, lăsând deschisă posibilitatea reproducerii.  Îmi este, deja, milă de copilul nenăscut şi de întregul univers septic în care va creşte – universul celor care, ascunşi în spatele banilor, nu mai cunosc nicio măsură.  Poate că, totuşi, nu ar fi chiar aşa de rău ca lumea noastră, cu adevărat, să se sfârşească acum, la 21 decembrie 2012. O cam merităm.INAPOI LA PRIMA PAGINA