De ce poza Marilyn nud?

Revista „Vanity Fair“ a publicat o serie de fotografii sexy cu diva blondă, ultimele realizate de actriţă, dar şi motivul secret pentru care aceasta era dispusă să pozeze nud de cât mai multe ori.

Marilyn Monroe este diva incontestabilă a secolului trecut, dar imaginea ei legendară continuă să fascineze și astăzi. Acesta pare a fi motivul pentru care revista „Vanity Fair“ o readuce pe copertă, pentru a treia oară în ultimii cinci ani. De data aceasta, pretextul îl reprezintă o serie de fotografii nud, din ultimul pictorial realizat de Marilyn, însoțite de câteva declarații ale fotografului divei, printre care și mărturisirile privind alegerea ei de a poza dezbrăcată.

Se pare că, deși era adulată de întreaga lume şi privită ca una dintre cele mai provocatoare femei ale tuturor timpurilor,  starleta ascundea ambiţii mari şi invidii puternice, susţine cel care i-a făcut ultimele fotografii, Lawrence Schiller. Potrivit acestuia, Marilyn ar fi fost geloasă pe Elizabeth Taylor, mult mai popular decât ea şi cu mult mai multă priză la bărbații celebri, printre care și actorul Richard Burton, la care însăși Marilyn ar fi avut bucurii. În plus, Marilyn câştigase doar 100.000 de dolari pentru ultimul său film, în timp ce Taylor primise 1 milion de dolari pentru „Cleopatra“, filmul în care apărea alături de partenerul ei de scenă și de viață, Richard Burton.

Așa că Monroe a pus la cale o strategie prin care să-i „ia fața“ lui Liy Taylor, găsind că pictorialele sexy o vor aduce în centrul atenției și astfel o va detrona pe actrița cu ochi violeți. Ea a invitat câțiva fotografi să o pozeze intrând în piscină cu un costum de baie şi ieşind complet dezbrăcată. Condiţia ei? „Dacă ies din piscină fără nimic pe mine, vreau să îmi garantezi că atunci când apar pozele pe coperţile revistelor, Elizabeth Taylor nu o să fie prezentă în acelaşi număr", i-ar fi spus ea lui Larry Schiller, după cum îşi aminteşte acesta în biografia sa, „Marilyn şi cu mine“.

Hugh Hefner a fost de acord să plătească 25.000 de dolari pentru fotografiile nud cu Marilyn, o sumă record pentru un astfel de pictorial realizat la acea vreme. Satisfăcută, Marilyn a glumit, spunând: „Vezi ce pot face sânii şi posteriorul? Aşa mi-am luat casa cu piscină“, adăugând: „Nu mai e nimeni care să arate ca mine fără haine“.

Foto: Vanity FairINAPOI LA PRIMA PAGINA