Cine e noua purtătoare de cuvânt a preşedintelui Iohannis FOTO

Mădălina Dobrovolschi Puşcalău a lucrat ca jurnalist şi este căsătorită cu un pilot.

Madalina Dobrovolschi Puscalau

De săptămâna aceasta, preşedintele Klaus Iohannis a numit un nou purtător de cuvânt în persoana Mădălinei Dobrovolschi Puşcalău. Anunţul a fost făcut miercuri, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, chiar de fostul jurnalist TVR.

„Fac acest pas cu foarte multă responsabilitate pentru că înţeleg cât de mult cântăreşte rolul pe care mi-l asum. (…) Este şi dorinţa mea de a mă implica mai activ în ceea ce înseamnă prezenţa publică pentru că îmi doresc să particip la ceea ce înseamnă shimbarea în bine a României”, a susţinut jurnalista.

Madalina Dobrovolschi

Ea a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis i-a propus funcţia la jumătatea lunii august şi după două săptămâni a decis să accepte.

Absolventă a Facultăţii de Filosofie, Mădălina Dobrovolschi (32) a lucrat 10 ani în presă şi a fost reporter, prezentator de știri, realizator de emisiuni şi moderator de talk-show şi a trecut prin redacţiile mai multor televiziuni: Antena 3, B1 TV şi, din ianuarie 2016 până recent, la TVR.

media_142720474766776500

La postul B1TV, ea a fost cea care a moderat confruntarea electorală dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta, în campania pentru alegerile prezidenţiale. Iar, la TVR, a susţinut mai multe interviuri cu Klaus Iohannis.

Dar apropierea dintre cei doi nu se datorează numai acestor apariţii ale preşedintelui României la B1 TV şi la postul public de televiziune. Soţul Mădălinei, aviatorul Emil Dobrovolschi, e sibian ca şi Iohannis şi pilotează multe dintre zborurile aeronavelor la bordul cărora se află şeful statului.

14182635_1150762238318669_1509025568_n_04184900
Cuplul Dobrovolschi a fost invitat la Palatul Cotroceni la Ziua Europei.

Mădălina l-a cunoscut pe Emil Dobrovolschi în timpul unei deplasări cu aeronava prezidenţială pe vremea când lucra la B1 TV şi când era măritată, din 2012, cu fotograful si consilierul politic Alex Mazilu.

ghfghgf_08124100
Mădălina Puşcalău şi Alex Mazilu

La rândul său, Dobrovolschi era implicat într-o relaţie şi are doi copii. După divorţul Mădălinei din toamna lui 2014, cei doi nu şi-au mai ascuns relaţia. A urmat cununia civilă din ianuarie şi nunta religioasă din această vară, de pe malul lacului Chitila, cu un impresionant show de acrobaţie aviatică.

madalina_puscalau_17423700
Emil Dobrovolschi şi Mădălina Puşcalău au făcut nunta vara aceasta.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai avut un singur purtător de cuvânt până acum, de la preluarea mandatului. Este vorba despre fostul jurnalist BBC Tatiana Niculescu Bran, care a fost numită în decembrie 2014. Ea a rămas în funcţie însă doar cinci luni, demisionând în aprilie 2015. Aceasta şi-a atras critici după ce, la scurt timp de la numire, a scris pe Facebook că Palatul Cotroceni aduce aminte de fostul dictator Nicolae Ceauşescu din cauza stării clădirii.

„Străbătând culoarele Palatului, înţelegi mai bine România celor 25 de ani de la căderea comunismului, cu bune şi cu rele, cât şi cultura baronului” local. (…) Te aştepţi ca, dând la o parte colţul unei cortine care acoperă o uşă, să găseşti, expus la loc de cinste, vreun portret al lui Nicolae Ceauşescu, scria Tatiana Niculescu Bran.

După demisia ei, Klaus Iohannis a numit-o pe consilierul de stat de la Departamentul de Comunicare Publică Daniela Bârsan să coordoneze activitatea departamentului, fără a fi însă desemnată şi purtător de cuvânt.INAPOI LA PRIMA PAGINA