Cine este Salvador Sobral, câștigătorul Eurovision 2017 VIDEO

Reprezentantul Portugaliei a reușit să sensibilizeze publicul, în finala de la Kiev, nu doar cu piesa lui, ci și cu povestea sa emoționantă.

24 de țări s-au luptat pentru marele trofeu în Marea Finala a concursului Eurovision din acest an. Marele trofeu a fost câștigat de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, care a venit cu o propunere muzicală atipică pentru Eurovision, un fado interpretat în maniera clasică, cu un touch extrem de sensibil.

Povestea de dragoste din versurile piesei „Amar Pelos Dois” se încheie cu un mesaj puternic: „dacă inima ta nu vrea să sufere, inima mea poate iubi pentru amândoi”.

Sensibilitatea interpretării lui Salvador Sobral ascunde, însă, și o mare suferință. Acest foarte talentat artist are mari probleme de sănătate, fapt pentru care ar avea nevoie de un transplant de cord. Problemele cu inima l-au împiedicat să vină din timp la Kiev și să participe la repetițiile inițiale, întrucât nu poate călători în afara ţării mai mult de 2 săptămâni fără echipa sa medicală.

Salvador Sobral a atras atenţia încă de la începutul participării sale, datorită tricoului pe care l-a purtat la un moment dat şi pe care scria „SOS refugiaţii”. Însă, în timp ce publicul l-a aplaudat pentru aceasta iniţiativă, membrii European Broadcast Union i-au cerut să nu mai poarte astfel de haine cu mesaje, deoarece, în opinia lor, cuvintele pot fi interpretate politic.

„Acesta nu este un mesaj politic – este umanitar şi este în esenţă un mesaj uman”, a spus artistul pentru blogul Wiwibloggs.

Salvador Sobral, revelaţia acestui Eurovision.

Cu toate acestea, artistul are 27 de ani a participat la concursul muzical portughez Idolos, unde a obținut locul 7, iar anul trecut a lansat primul său album, „Excuse Me”.

Născut pe 28 decembrie 1989 la Lisabona, Salvador e sprijinit tot timpul de sora sa Luisa, cea care a și compus, de altfel, superba piesă câștigătoare și cea alături de care a interpretat cântecul „Amar Pelos Dois” pe scena Eurovisionului, după anunţarea victoriei sale.

Salvador şi Luisa Sobral

„Trăim într-o lume în care facem muzică de care ne debarasăm rapid, muzică de tip fast food, fără niciun conţinut, iar ăsta e victoria muzicii făcută de oameni care vor să transmită într-adevăr ceva. Muzica nu e un artificiu, muzica înseamnă trăire. Haideţi să încercăm să schimbăm asta şi să aducem înapoi muzica!”, a fost mesajul lui din final.INAPOI LA PRIMA PAGINA