Conchita Wurst : Cum a devenit Tom Neuwirth, fost decorator de vitrine, „regina“ Europei

Citeste tot despre:

Travestitul Conchita Wurst, din Austria, care a câştigat finala Eurovision 2014, sâmbătă seară, la Copenhaga, a avut de înfruntat numeroase critici la nivel internaţional, după încheierea show-ului, ca urmare a look-ului său ieşit din comun.

Pentru prima dată din 1966, Austria a câştigat finala concursului Eurovision, prin travestitul Conchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth – purtând tocuri înalte, gene foarte lungi, dar şi o barbă generoasă.

Biografia Conchitei Wurst arată că Thomas "Tom" Neuwirth s-a născut în 1988, în Gmunden, Austria. Înainte de a se dedica muzicii, a fost decorator de vitrine. La vârsta de 14 ani, tânărul s-a lansat în muzică, participând la emisiuni de profil, precum, "StarMania" şi "The Voice". De asemenea, a făcut parte dintr-un grup de cântăreţi pentru o perioadă, fără succes însă.

Aceasta a fost perioada în care Thomas Neuwirth a devenit Conchita Wurst (cuvântul german "wurst" înseamnă cârnaţi). "Eu nu vreau să fiu o femeie. Scopul meu este de a fi o regină, dar, acasă, eu sunt un băiat foarte leneş", a declarat Conchita pentru Reuters.

Conchita Wurst a devenit un fenomen în Austria, după apariţia sa, în 2011, în emisiunea "Die Grosse Chance". Modul în care a interpretat piesa "My Heart Will Go On", de pe coloana sonoră a filmului "Titanic", i-a adus celebritatea. Apoi, Conchita a participat la multe alte reality show-uri, inclusiv în Germania. De asemenea, a susţinut concerte şi a devenit un simbol al cauzei gay. "Conchita este una dintre cele mai mari voci din ţară", a declarat pentru Libération directorul programelor de divertisment din cadrul TV ORF.

Pe de altă parte, România, reprezentată de Paula Seling şi Ovi, s-a clasat în prima jumătate a topului final, ocupând locul al 12-lea, cu 72 de puncte.

După finala concursului Eurovision, Paula Seling a declarat: "Sunt fericită că am avut ocazia să cânt pentru România, pentru oameni cu vise frumoase, cu gânduri şi dorinţe înalte. Am visat la un miracol… poate nu a fost timpul lui. Am cântat cu tot sufletul, ne-am pregătit ca şi pentru un real campionat de muzică europeană. Suntem fericiţi dacă voi aţi fost mândri de noi".

La rândul său, Ovi şi-a exprimat punctul de vedere: "Oficial, este ultimul Eurovision la care particip. E timpul să trecem la hituri de-acum".INAPOI LA PRIMA PAGINA