Dita Von Teese – The Real Pin Up Girl

Drept consolare, ea şi-a îndreptat atenţia spre modă, în special spre lenjeria intimă, şi era absolut fascinată de femeile îmbrăcate sumar din revistele pentru bărbaţi furate de la tatăl ei, care le ţinea dosite sub pat.

„Obişnuiam să probez lenjeria mamei mele“, mărturisea ea pentru „Vogue“, amintindu-şi că mama ei, simţind nevoile ei de adolescentă, a dus-o să-i cumpere primul ei sutien, simplu, alb, din bumbac, şi i-a dăruit o pereche de colanţi, ambalaţi înr-un ou de plastic. O mare dezamăgire pentru tânăra care se aştepta să primească un set din dantelă şi ciorapi cu portjartier, aşa cum văzuse ea în revistele deocheate ale tatălui său.

Apoi, angajându-se la un magazin de lenjerie intimă, a făcut o adevărată pasiune pentru corsete şi pentru piesele care desăvârşesc ţinuta unei pin-up girl. „Nu mă simţeam deloc atrăgătoare când purtam o pereche de jeans şi tricou. Am ales stilul pin-up pentru că mi se potriveşte mult mai bine“, spunea cea care şi-a creat acest look în preajma majoratului, când lucra într-un club local.

Cu părul tapat şi mănuşi lungi, Heather era o adevărată apariţie, faţă de colegele sale, pe care le considera lipsite de gust şi originalitate. Iar, la îndemnul mamei sale, ea a dus acest look şi mai departe, realizând câteva pictoriale în ţinute vintage, dar şi fotografii nud în stilul anilor ’30-’40. Imaginea ei retro, a la Bettie Page (una dintre cele mai celebre pin-up girls), i-a adus contracte generoase cu revistele „Bizzare“, „Playboy“ şi „Marquis“ şi ocazia de-a apărea pe coperta cărţii autorului asiatic Midori, expert în arta sexualităţii, „The Seductive Art of Japanese Bondage“.

Dar, pentru că microbul dansului nu-i dădea pace, nu s-a mulţumit să rămână o simplă dansatoare de striptease şi s-a reprofilat pe stilul burlesc, care a şi făcut-o faimoasă.

Ea a început să evolueze sub numele de scenă Dita, un tribut adus actriţei de filme mute Dita Parlo. „Von Teese“, particulă adăugată în 2002, a fost doar o inspirată greşeală! Deschizând întâmplător cartea de telefoane, ea ar fi ales numele Von Treese. Doar că cei cu care a venit în contact, ulterior, i-au scris numele greşit, Dita alegându-se cu Von Teese.



INAPOI LA PRIMA PAGINA