Eric Clapton şi-a vândut chitarele

Legendarul muzician britanic a vândut la licitaţie peste 70 dintre instrumente, în majoritate chitare, fondurile obţinute, urmând a fi donate unui centru de reabilitare pentru dependenţii de droguri şi alcool.

Peste două milioane de dolari a obţinut Eric Clapton la licitaţia organizată în New York de casa Bonhams. Cel mai licitat instrument al său a fost o chitară de colecţie din 1948, care a fost vândută cu 83.000 de dolari (de la un preţ iniţial de 30.000 de dolari).

Chitaristul şi-a dorit ca aceste fonduri să ajungă în bugetul Crossroads Centre, o clinică de dezalcoolizare şi dezintoxicare din Antigua şi Barbuda a cărui co-fondator este. Practic, Clapton vrea ca pentru dependenţii de droguri şi alcool să aibă parte de acelaşi ajutor de care el însuşi a beneficiat în perioada în care era dependent de alcool şi heroină.

Aceasta nu este prima acţiune de acest fel întreprinsă de Clapton. Două licitaţii în acelaşi scop au fost organizate în 1999 şi 2004, când a reuşit să strângă 5 şi, respectiv, 7,4 milioane de dolari, sume care au fost donate aceluiaşi centru din Antigua şi Barbuda. În cadrul licitaţiei din 2004, celebra chitară Fender „Blackie“ a muzicianului a fost vândută cu aproape un milion de dolari.

Foto: ericclapton.comINAPOI LA PRIMA PAGINA