Fiica lui Andrei Zaharescu îi dă o replică dură tatălui său

Părea că odată cu plecarea fostului jurnalist în Africa de Sud, lucrurile au rămas clare între soţii Berecleanu-Zaharescu şi copiii acestora. Dar iată că sensibilul subiect al pensiei alimentare naşte alte şi alte tensiuni.

După ce s-a aflat că Andrei Zaharescu nu le plăteşte pensia alimentară copiilor săi din căsnicia cu Andreea Berecleanu, acesta s-a apărat spunând că nu are suficiente resurse financiare, reuşind să-i întoarcă împotriva sa chiar pe copiii lui.

Foarte discretă şi din dorinţa de a păstra totul în limita decenţei, Andreea Berecleanu nu l-a atacat public pe fostul ei soţ. În schimb, fiica cea mare a lui Andrei Zaharescu, din prima căsătorie, Catinca, a decis să rupă tăcerea şi a oferit un amplu interviu celor de la wowbiz.ro, din care spicuim:

„În urmă cu circa o lună, tatăl meu biologic a făcut nişte declaraţii în presă complet paralele cu drumul, ca să zic aşa, fără nicio bază în realitate, care pot fi contrazise foarte uşor la o minimă verificare. Felul în care s-a justificat pentru faptul că nu le poate plăti pensia alimentară fraţilor mei (Eva şi Petru, din a doua căsătorie, cu Andreea Berecleanu, n.r.) m-a determinat să fac un pas în faţă, să ies public. Chiar cred că a venit momentul ca lumea să afle adevărul despre Andrei Zaharescu. Recunosc, nu mă simt deloc confortabil în postura aceasta, să discut cu ziariştii despre viaţa mea privată, dar vreau să trag un semnal de alarmă“, a spus tânăra de 21 de ani pentru wowbiz.ro.

„M-au enervat foarte tare, atenţie!, la nivel moral declaraţiile lui conform cărora nu mai are bani să-şi plătească apa, curentul etc. E vorba de o manipulare ieftină, pentru că sunt oameni care sigur vor rezona cu el, dar vorbim despre oameni săraci, ceea ce nu e cazul aici. Acestea nu sunt argumente adevărate, iar declaraţiile lui insultă inteligenţa mea, a mamei, a Andreei… Pe mine nu mă interesează pensia aceea alimentară. De altfel, voi dona banii, nu ştiu, nu-i vreau. E vorba de demnitate! De demnitatea mea! Eu n-am făcut nimic de la 18 ani până acum în această privinţă, pentru că eram de-acord cu mama. Dar când am citit ce le face fraţilor mei, n-am mai suportat!“, a spus ea revoltată.

„După ce a divorţat de Andrei Zaharescu, mama nu a pretins nimic de la el. Aşa m-a crescut, deşi i-a fost foarte greu. Chiar dacă tatăl meu biologic nu mi-a plătit niciodată pensia alimentară care fusese stabilită la divorţ, mama nu a insistat. Şi aceasta pentru că ştia că nu o să primească nimic. S-a dovedit a fi adevărat cu mine şi, lucru care mă doare mai tare, cu fraţii mei. Da, Eva şi Petru sunt fraţii mei. Aşa i-am considerat întotdeauna. Şi n-am suportat să văd că tatăl meu biologic le face şi lor ce mi-a făcut mie!“.

„Penultima oară când am vorbit cu el aveam 13 ani, la ziua mea. De atunci, eu n-am mai vorbit cu el până în toamna anului trecut, când Andreea mi-a sugerat să plec în Africa de Sud, la tatăl meu biologic, în vacanţa de iarna, împreună cu cei doi fraţi ai mei. Să discut cu el, să înţeleg ce s-a întâmplat, să mă înţeleg pe mine… M-am gândit şi până la urmă mi-am spus: «OK, dacă în Bucureşti el n-a putut să dea un telefon, atunci mă duc eu în Africa la el». Andreea a vorbit cu el pe skype, el a spus: «Sigur, să vină». Numai că, peste câteva săptămâni, foarte târziu, când noi deja ne pregăteam să ne luam vizele, a anunţat-o pe Andreea că nu ne mai poate primi, că nu mai are loc pentru noi în casa lui de la Consulat. Mi-am dat seama imediat că nu e vorba de asta, că e un pretext. Tatăl meu biologic o fi poate un bun orator, dar asta nu-i acoperă minciunile, speculaţiile… Abia atunci am luat legătura cu el. După 13 ani de la ultima noastră discuţie, l-am sunat pe skype şi i-am spus mai multe lucruri. Lucruri pe care le ţinusem în mine toţi anii aceştia… A avut aceeaşi atitudine flegmatică pe care mi-o aminteam de la penultima noastră discuţie, din urmă cu 8 ani. Aceeaşi atitudine pe care a avut în relaţia cu mama şi, ulterior, cu Andreea şi fraţii mei“, a mai povestit ea pentru wowbiz.ro.

Catinca Zaharescu-Mereuţă are 21 de ani şi e studentă în anul 3 la Facultatea de Film, secţia imagine de film. La un moment dat, a realizat un pictorial în creaţiile lui Adrian Oianu.

Foto: pagina personală, Antena 1INAPOI LA PRIMA PAGINA