FOTO 35 de ani fără Elvis

Toţi iubitorii de muzică rock’n’roll îl omagiază astăzi pe Regele Elvis Presley, la împlinirea a 35 de ani de la trecerea lui în nefiinţă.

O mare de admiratori ai regretatului Rege al muzicii rock’n’roll s-a îndreptat în această săptămână spre Graceland, reşedinţa pe care starul o deţinea în Memphis. Astăzi are loc comemorarea oficială a celor 35 de ani de la moartea artistului american, deşi evenimentele omagiale se întind pe parcursul unei săptămâni întregi.


 

Aşa-numita „Săptămână Elvis“, care a început vineri, în Memphis, se desfăşoară anual şi durează, de fapt, nouă zile. Evenimentul se concentrează în jurul unui cort uriaş de 1.200 de locuri, cu aer condiţionat, ridicat în faţa vilei Graceland, proprietatea starului. Puţin mai departe, se poate vedea ce a mai rămas din avionul său privat.


 

Ieri a avut loc o slujbă de pomenire la porţile proprietăţii, unde fanii au putu aprinde lumânări în memoria idolului lor. Cei care n-au putut fi prezenţi la slujbă, au putut aprinde câteva "lumânări digitale", online, cu ajutorul unei aplicaţii speciale "Elvis", creată pentru smartphone-uri.

Astăzi, va avea loc un concert pe stadionul din oraş, la care vor participa soţia sa, Priscilla, şi fiica sa, Lisa Marie Presley, dar şi supravieţuitorii grupului lui Elvis, care vor interpreta piese celebre ale Regelui rock'n'roll-ului şi alte cântece aparţinând genurilor muzicale care l-au inspirat pe acesta – blues, gospel şi country.


 

Organizatorii „Săptămânii Elvis“, consideră că ediţia din 2012 va fi cea mai urmărită dintre toate. „Elvis atrage mulţi fani“, a declarat Joe Guercio, directorul muzical al cântăreţului, începând din 1970 şi până la moartea starului, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani. „Nu se poate spune acelaşi lucru despre foarte mulţi oameni din showbiz“, a adăugat el.


 

Într-o altă zonă a oraşului Memphis, fără legătură cu Săptămâna Elvis, mai multe obiecte care au aparţinut sau au avut o legătură cu viaţa şi cariera lui Elvis Presley au fost scoase la licitaţie, marţi, de casa Heritage Auctions.

O pereche de ochelari de soare cumpărată de cântăreţ în 1974 s-a vândut cu 22.500 de dolari, ceasul său din aur Longine – un dar de la managerul său, colonelul Tom Parker – a fost achiziţionat cu 16.250 de dolari, iar un revolver Colt, cu care Elvis obişnuia să se antreneze la tir, în spatele reşedinţei sale Graceland, s-a vândut cu 13.750 de dolari.

Foto: pagina oficialăINAPOI LA PRIMA PAGINA