FOTO Casa de vacanţă a familiei Kennedy, scoasă la vânzare

Cine are 11 milioane de dolari, poate intra în posesia vilei din Virginia, pe care Jacqueline şi John Fitzgerald Kennedy au construit-o împreună, ca reşedinţă de weekend.

Cu o suprafaţă de 1539 metri pătraţi, casa din Middleburg, Virginia, a primit numele Wexford, după oraşul irlandez din care provine familia Kennedy, fiind proiectată ca o reşedinţă de weekend pentru cuplul prezidenţial şi cei doi copii, John Jr. şi Caroline, informează dailymail.co.uk.

Casa, cu patru dormitoare şi cinci băi, a fost terminată în 1963, şi dispune de piscină, teren de tenis şi de un buncăr subteran.

De-a lungul anilor, familia Kennedy a locuit în mai multe reşedinţe din Georgetown, în casa McLean din Virginia şi în reşedinţa de pe malul mării din Hyannis Port, Massachusetts.

Cu toate acestea, Wexford este singura casă pe care soţii Kennedy au proiectat-o împreună, cu intenţia de a transforma proprietatea în reşedinţa ideală de familie.

Cei doi au cumpărat terenul de la un fermier pentru suma de 26.000 de dolari, iar după asasinarea lui John F. Kennedy, în noiembrie 1964, Jacqueline Kennedy a mai vizitat o singură dată reşedinţa, înainte să o vândă pentru suma de 225.000 de dolari.

În reşedinţă a mai locuit o perioadă Ronald Reagan, împreună cu soţia, acesta închiriind proprietatea în anii '80, în timpul campaniei electorale.

Foto: Daily MailINAPOI LA PRIMA PAGINA