FOTO Cine vrea o fărâmă de Greta Garbo?

Cui îi este dor de legendara actriţă, originară din Suedia, sau cine vrea, pur şi simplu, să intre în posesia unor piese memorabilia din colecţia personală  a starului vechiului Hollywood o poate face în cadrul licitaţiei de la Los Angeles.

Câteva sute de obiecte care au aparţinut actriţei Greta Garbo vor fi scoase la licitaţie pe 14 şi 15 decembrie, în cartierul Beverly Hills, din Los Angeles. Casa de licitaţii Julien's Auctions anunţă că sunt scoase la vânzare articole vestimentare şi accesorii realizate de buna ei prietenă Valentina Schlee, dar şi de Emilio Pucci, Louis Vuitton, Gucci, Salvatore Ferragamo, Lilly Dache şi Givenchy.

   

„Garbo era renumită pentru stilul ei şi pentru faptul că lansa tendinţe în modă, la New York, Paris, Londra şi Florenţa, purtând articole vestimentare emblematice, precum somptuoasele ei bluze pe gât din caşmir, pantalonii ei largi, pantofii ei eleganţi, impermeabilele ei în stil militar sau misterioşii ei ochelari de soare“, se afirmă în acelaşi comunicat.

   

 
 

Alături de piesele vestimentare memorabile, vor fi licitate şi articole de mobilier, opere de artă şi decoraţiuni care au împodobit apartamentul newyorkez al actriţei şi conacul ei din Suedia, dar şi „covoare colorate cu motive moderne şi abstracte, desenate de actriţă, şi realizate manual în atelierele de lux V'soske“.

 

O categorie aparte o reprezintă fotografiile realizate de studiouri hollywoodiene, semnate de George Hurrell, Clarence Sinclair Bull şi Ruth Harriet Louise. Pe lângă acestea, admiratorii actriţei pot intra şi în posesia unor cărţi din biblioteca personală a actriţei, albume şi documente purtând autograful ei.

 
 

Colecţia de obiecte ce au aparţinut legendarei actriţe, născută în Suedia, în 1905, şi decedată la New York, în 1990, „nu a fost niciodată scoasă pe piaţă şi a fost foarte rar expusă", au declarat într-un comunicat reprezentanţii casei de licitaţii.

 

O parte din obiectele scoase la licitaţie vor fi expuse la Silverware Museum of Style Icons din Newbridge, în Irlanda, în perioada septembrie-noiembrie, dar şi pe transatlanticul Queen Mary 2, la sfârşitul lunii noiembrie.

Foto: Julien's AuctionsINAPOI LA PRIMA PAGINA