FOTO: A murit Elizabeth Taylor

Legendara actriţă Elizabeth Taylor a murit la vârsta de 79 de ani, miercuri dimineaţă, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, unde fusese internată de şase săptămâni, din cauza  unei insuficienţe cardiace. "Era înconjurată de copiii săi – Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd şi Maria Burton", a declarat purtătorul de cuvânt al actriţei, Sally Morrison, citată de ABC News.

Vezi aici fotografii cu celebra actriţă

Mama mea a fost un om fantastic, care a trăit viaţa din plin, cu multă pasiune, umor şi dragoste. Deşi pierderea ei este devastatoare pentru noi, cei apropiaţi ei, vom fi mereu inspiraţi de contribuţia ei extraordinară la această lume. Succesul ei din cinematografie, din mediul de afaceri, dar şi din lumea caritabilă, ne fac incredibil de mândri. Moştenirea ei spirituală nu va dispărea niciodată, spiritul ei va fi mereu cu noi şi viaţa ei va fi mereu în inimile noastre”, a declarat fiul marii actriţe, Michael Wilding.

În afară de copiii săi, Taylor mai avea 10 nepoţi şi 4 strănepoţi.

Elizabeth Taylor şi-a petrecut majoritatea timpului într-un scaun cu rotile, după ce în ultimii 25 de ani a fost internată de mai mult de o sută de ori în spital, având o intervenţie chirurgicală la şold şi două intervenţii foarte riscante la spate. În 1997, actriţa a suferit un atac cerebral în urma unei operaţii de extirpare a unei tumori pe creier şi a fost chiar în moarte clinică.

Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944). Recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966), Taylor a fost căsătorită de opt ori – de două ori cu actorul Richard Burton. Ultimul său mariaj, cu Larry Fortensky, a durat cinci ani şi s-a încheiat în 1996.INAPOI LA PRIMA PAGINA