FOTO Rochii de aur ale legendelor filmului

În lumea glamour a Cetății Filmului, este imposibil să nu te faci remarcat când porți o rochie fără cusur, de designer, în cadrul unui eveniment monden. Și când vorbim de gale de renume precum Globurile de Aur sau, mai ales Oscar, deja știi că te poți încadra în posteritate foarte ușor. Și poate că moda e în continuă schimbare, dar să vedem care au fost rochiile de aur ale idolilor decadelor trecute, care au devenit memorabile de-a lungul timpurilor indiferent de trenduri.

Audrey Hepburn a apărut într-o romantică rochie a designerului Hubert de Givenchy, cu imprimeu floral și prinsă în talie cu o curea subțire, în anul 1954. Frumoasa rochie albă pe care a purtat-o Hepburn a fost numită chiar de actriță “una purtătoare de noroc”, de vreme ce a câștigat Oscarul pentru rolul din Roman Holiday.

Frumoasa prințesă Grace Kelly a strălucit în 1955, la gala Academei de Film, într-o rochie de satin de culoarea albastrului înghețat, creată de Edith Head – cea care se ocupa de costumele Paramount Studio. Realizată dintr-un satin franțuzesc de 4000$, ținuta a fost purtată pentru premiera filmului The Country Girl.

O prezență memorabilă a fost și Barbra Streisand, care în 1969 a purtat un costum cu pantalon atât de prețios și transparent, încât se vedea prin el. Din fericire, mulți au considerat că alegerea vestimentară a fost fie o joacă fashion, fie un eșec. Indiferent de percepție, costumul Arnold Scaasi a devenit iconic.

Cher a frapat publicul galei Oscarurilor în anul 1986, când a purtat o creație Bob Mackie care a lăsat multă piele la vedere, dar care a presupus și o diademă imensă în stil mohawk, din pene de cocoș și o pelerină din cașmir. O ținută foarte pretențioasă, dar în stilul inconfundabil al cântăreței, care nu a primit atunci premiul pentru rolul său în Mask.

Pentru gala din 1970, frumoasa actriță Elizabeth Taylor a ales o rochie azurie, creată de Edith Head, despre care se crede că s-a potrivit de minune cu culoarea irezistibilă a privirii lui Liz și care a pus în valoare decolteul generos al acesteia. Iar colierul de diamante de 69 de carate, în formă de pară, primit în dar de la soțul ei de-atunci, Richard Burton, a fost accesoriul perfect pentru o rochie perfectă. O legendă a frumuseții, care a apus în martie 2011…

FOTO Learnist 
INAPOI LA PRIMA PAGINA